wo 17 januari 2018, 19:11 uur

Georgië sluit gasdeal met Turkije

Georgië heeft een belangrijke gasdeal gesloten met Turkije, zo meldt de BBC maandag. Volgend jaar verkoopt Turkije 800 miljoen kubieke meter gas aan Georgië. Dat is ongeveer de helft van wat de Georgiërs nodig hebben. De voormalige Sovjetrepubliek wil minder afhankelijk zijn van gas uit Rusland.

Vorige week tekende Georgië een gascontract met Rusland dat veel duurder uitviel dan het jaar daarvoor. Het Russische Gazprom heeft de gasprijs verdubbeld. Toch heeft Georgië besloten om iets meer dan de helft van het benodigde gas van Rusland te kopen. Volgens de Georgische premier had hij geen keuze: Gazprom dreigde om de gastoevoer stop te zetten.Er zijn 2 reacties

  1. onbekend
    Geplaatst op 27 december 2006 om 1:02 am uur.

    hadi avrupa buna ne diyeceksiniz 🙂 Goed zo Turkije ga zo door

  2. serdar
    Geplaatst op 3 januari 2007 om 12:42 pm uur.

    Turkije is (als het gaat om eigen gebruik) net zo afhankelijk van Gazprom als Oost Europa en of Duitsland! Een voordeel is wel dat Turkije pijpleidingen over haar grondgebied heet staan en er wordt er nog eentje bijgebouwd (insallah) die Zuid Oost Europa en Italie van Gas moet voorzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl