Georgië sluit gasdeal met Turkije

2
3

Georgië heeft een belangrijke gasdeal gesloten met Turkije, zo meldt de BBC maandag. Volgend jaar verkoopt Turkije 800 miljoen kubieke meter gas aan Georgië. Dat is ongeveer de helft van wat de Georgiërs nodig hebben. De voormalige Sovjetrepubliek wil minder afhankelijk zijn van gas uit Rusland.

Vorige week tekende Georgië een gascontract met Rusland dat veel duurder uitviel dan het jaar daarvoor. Het Russische Gazprom heeft de gasprijs verdubbeld. Toch heeft Georgië besloten om iets meer dan de helft van het benodigde gas van Rusland te kopen. Volgens de Georgische premier had hij geen keuze: Gazprom dreigde om de gastoevoer stop te zetten.

2 REACTIES

  1. Turkije is (als het gaat om eigen gebruik) net zo afhankelijk van Gazprom als Oost Europa en of Duitsland! Een voordeel is wel dat Turkije pijpleidingen over haar grondgebied heet staan en er wordt er nog eentje bijgebouwd (insallah) die Zuid Oost Europa en Italie van Gas moet voorzien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here