Natuurbrand in provincie Trabzon leidt tot argwaan

4
15

Istanbul – Op 7 januari brak in de Sürmene regio van de aan de Zwarte Zee gelegen provincie Trabzon een natuurbrand uit in een gebied dat volgens gouverneur Yücel Yavuz tussen de vijftien en twintig hectare bestrijkt. Yavuz zei verder dat de brand geen slachtoffers heeft geëist.

Omdat een natuurbrand in de winter nogal uitzonderlijk is, wordt er vreemd van opgekeken. De gouverneur verklaarde het met een temperatuur van 25 garden vorige week in Trabzon – wat erg hoog lijkt voor de tijd van het jaar.

De brand bracht een recente uitspraak van president Erdogan in herinnering. Hij zei dat de emir van Qatar hotels en wintersportfaciliteiten wil bouwen in het betreffende gebied. En dan valt het natuurlijk op wanneer de boel daar plotseling in januari in de hens vliegt. Op de sociale media gonst het van de samenzweringstheorieën.

Oppsitievoerende politici willen er het fijne van weten. Baris Yarkadas, een volksvertegenwoordiger van de Republikeinse Volkspartij (CHP) vroeg zich via Twitter af:

‘Het bos in de Sürmene regio van Trabzon dat Recep Tayyip Erdogan vanuit een vliegtuig aan de emir van Qatar liet zien, staat in de brand. Heeft de emir het gebied aangeboden gekregen om er te investeren?’

De minister van Bos- en Waterbeleid, Veysel Eroglu, sloot uit dat het betreffende deel van Sürmene een andere bestemming krijgt dan natuurgebied. De wet verhindert andere plannen, zei Eroglu.

Istanbul/Peter Edel

4 REACTIES

  1. En al zou het zo zijn, wat is het probleem? 15 tot 20 hectare is helemaal niet zo heel veel en het project brengt veel werkgelegenheid en ontwikkeling mee voor de regio.
    Het zal ook niet zo zijn: is er eens iemand die iets wil ondernemen, is er altijd wel weer een legertje CHP capulcu die een stok tussen het wiel willen steken. En daarna maar klagen dat ze geen werk hebben en de staat niet goed genoeg voor ze zorgt. Typisch links socialistisch gedrag. wat dat betreft zijn turkse lefties net zo erg als de Nederlandse lefties a la Peter edel.

  2. Wat een ongekend domme opmerking. Is er iemands huis in de fik gestoken dan?
    Zonder te chargeren kun je geen normale discussie voeren hè? Zielig figuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here