Drie aanslagen in Turkije: elf doden

0
6

auto.bom

Bij drie aanslagen in het oosten van Turkije zijn elf doden gevallen. Dat meldt de NOS. In totaal raakten bijna 300 mensen gewond, zeggen de Turkse autoriteiten. Bij twee aanslagen ging een autobom af voor een politiebureau. Volgens de Turkse president Erdogan zijn de terreurdaden het werk van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK. Die zou hulp hebben gekregen van de aanhangers van Erdogans aartsvijand, de geestelijke Gülen schrijft de omroep.

De zwaarste aanslag vond vanmorgen plaats bij een politiebureau in de stad Elazig. Een autobom explodeerde op het moment dat de agenten bij het bureau arriveerden om aan het werk te gaan. Hier kwamen drie politieagenten om en raakten 217 mensen, onder wie 85 agenten, gewond.

In de provincie Van, aan de Iraanse grens, kwamen vannacht ook drie mensen om het leven bij een aanslag met een autobom op een politiebureau. Volgens de Turkse autoriteiten zijn de doden één agent en twee burgers. Zeker 73 mensen zouden bij die ontploffing gewond zijn geraakt.

Bij de derde aanslag, die vanmiddag plaatsvond, ontplofte een bermbom in de zuidoostelijke provincie Bitlis. Daarbij kwamen volgens Turkse media vijf militairen en een burgerwacht om het leven en raakten zes militairen gewond. Ook hier worden de daders gezocht in PKK-kringen aldus de NOS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here