Turkije weigert schutter te vervolgen

4
5

arrest

Justitie in Turkije weigert mee te werken aan een strafrechtelijke vervolging van de man die ervan wordt verdacht dat hij drie jaar geleden in de Kapelmeesterlaan in Tilburg een 44-jarige Turkse man had neergeschoten. Dat meldt Omroep Brabant, naar aanleiding van berichtgeving van Het Brabants Dagblad.

Volgens de zender leidde het onderzoek naar de schietpartij naar een grote, Turkse drugsbende die jarenlang angst zaaide onder de Turkse samenleving in Tilburg. Acht kopstukken, onder wie de bendeleider, werden toen opgepakt. Zeven verdachten komen uit Tilburg. In totaal had de politie veertig verdachten in het vizier.

Omroep Brabant schrijft:
De bendeleider die in diverse rapporten ‘meneer X’ wordt genoemd, werd opgepakt in België na een onderzoek dat ruim een jaar duurde. Hij zou een zware crimineel zijn met contacten tot in de hoogste kringen in Turkije. De man zou toegang hebben tot mensen direct rond president Tayyip Erdogan, weet het Brabants Dagblad.

De vermoedelijke schutter wordt hoogstwaarschijnlijk in Nederland berecht voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij.(Bron/Lees verder: Omroep Brabant)

[photo credit: Cuffs6 via photopin (license)]

4 REACTIES

 1. ‘De man zou toegang hebben tot mensen direct rond president Tayyip Erdogan, weet het Brabants Dagblad.’
  .
  Wat is dat toch? Deze dagen verschijnen er nogal veel artikelen van de meest uiteenlopende aard, maar met 1 gemene deler: in de artikelen komt de naam Erdogan voor, en die wordt dan via de meest omslachtige weg gelinkt met criminele activiteiten. In dit geval zou Erdogan dus zelfs tot in Tilburg geïnfiltreerd zijn via bovengenoemde crimineel. Ik bedoel, het zal toch niet zo zijn dat Erdogan onzelfzuchtig diensten verleent en zichzelf in contact laat brengen met een Tilburgse crimineel zonder daar iets voor terug te krijgen?
  .
  Natuurlijk voorop gesteld dat hetgeen het Brabants Dagblad schrijft ook werkelijk waar zou zijn. Want over hun bronnen zijn ze niet echt duidelijk. En ook de zinsopbouw straalt nou niet bepaald zelfverzekerdheid uit: ‘… de man ZOU toegang hebben…’ en ‘weet de krant’. Oh ja? WEET de krant dat? Van wie heeft ze dat gehoord dan? Heeft ze misschien zelf even met Erdogan gebeld die dat natuurlijk direct ruiterlijk toegaf?
  .
  Sorry hoor, maar wederom een tendentieus stuk zonder geleverd bewijs.

 2. Bewijs is niet nodig, er zijn genoeg Erdogan haters die het geloven en juist daar spelen ze op in. Ik geloof er niets van…het is bullshit!

 3. De meest gedetailleerde informatie over deze kwestie staat op de website van misdaadjournalist Mick van Wely. Hoewel die site momenteel in onderhoud is geef ik het adres door.

  http://mickvanwely.nl/erdogan-genoemd-in-liquidatiedossier-brabant/

  Hier is meer informatie te vinden dan in het artikel dat hierover vorig jaar in onder andere De Telegraaf verscheen. Zoals een transcript van een afgeluisterd telefoongesprek waarin een crimineel zegt dat hij iemand in contact kan brengen met een adviseur van Erdogan. Het blijft, dat moet gezegd, echter allemaal erg vaag. Zelfs een aanwijzing over een verband met Erdogan mag het niet heten, laat staan bewijs. Regeringskritische kranten in Turkije waagden zich er ook niet aan.

  Maar los van de veronderstelde Erdogan-connectie blijft er iets waar dit bericht geen antwoord op biedt: waarom weigert Turkije mee te werken aan een strafrechtelijk onderzoek in Nederland?

  • Dit geval is niet uniek Istanbul. De Turkse justitie wil ook niet erg meewerken aan de zaak Demmink. Die zaak heeft helemaal niets met Erdo?an te maken. En zo zijn er wel meer zaken waar vraagtekens bij gezet kunnen worden. Maar om dat meteen te linken aan vermeende criminele activiteiten van president Erdo?an in persoon gaat echt te ver.
   Maar sommigen hebben nu eenmaal weinig schroom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here