Reclamespotje Erdogan verboden

3

De Turkse kiesautoriteiten hebben een reclamespotje verboden van premier Erdogan. In het videofilmpje, dat begin deze week door de televisiezenders van Turkije werd uitgezonden, roept een voorganger op tot het gebed en worden beelden getoond van het gebedsmatje van de moslims.

De Turkse kieswet verbiedt de verkiezingskandidaten religieuze symbolen te gebruiken in hun televisieboodschappen. De autoriteiten oordeelden dat het spotje te religieus is.

De Hoge Kiesraad nam de beslissing na een klacht van de nationalistische partij MHP, meldden de kranten Hürriyet en Milliyet op hun internetsite.

3 REACTIES

  • Burcu, maak je geen zorgen, vanaf maandag zal het spotje niet meer te zien zijn.
   Maar wees niet al te blij, jouw ene nachtmerrie wordt dan ook gelijk verruild voor de volgende: Vanaf maandag zit Erdogan in Cankaya Kosk.
   .
   Oh, ik verkeukel me met de wetenschap dat jullie Kemalistjes, Capulcus en Atheïstjes ontploffen van woede.
   Het valt niet mee hè, om je neer te moeten leggen bij de keuze van de meerderheid?
   Het valt niet mee hè, echte democratie zonder staatsgrepen?
   .
   Gisteren zag ik een publiciste/ auteur op TV. Uiteraard een Capulcu, fel tegen Erdogan. Ze zat hem flink af te zeiken op TV. Natuurlijk allemaal onsamenhangende bullshit, maar goed, ze kreeg haar 30 seconden zendtijd om haar gal te spuien. Om aan het eind te verklaren: ‘Ik wil/kan het laatste jaar niet eens meer naar de speeches van Erdogan luisteren, zo boos ben ik op die man’.
   Hoe heerlijk is dit toch. Net zoals Petertje Edel, die op deze website al verklaarde ‘de teksten van Stratenmaker niet meer aan te kunnen zien’, omdat hij zich er zo over opwond. Tsja, de waarheid komt soms hard aan.
   .
   Het is de ultieme bevestiging dat Turkije met de AKP en Erdogan op de juiste weg is om weer een groot, rijk en machtig land te worden, wat het vroeger altijd was en wat het ook hoort te zijn.
   Als dat kleine clubje arrogante high-society egoïstische inhalige legerknechten die Turkije en het Turkse volk de 75 jaar na Ataturk achterlijk en arm hebben gehouden ‘boos’ zijn, dan is dat een uitermate goed teken.
   .
   Ontplof maar, zou ik zeggen. Het Turkse volk is aan de beurt, en jullie zullen vanaf nu knechten aan het Turkse volk zijn zoals het hoort in plaats van aan jullie eigen decadente pseudo-Westerse denkwereldje. Daarvoor is geen plek meer in Turkije. En als je niet kunt leven met dit democratische resultaat, dan neem je in Cesme maar de boot naar Griekenland (waar ze jullie ook zullen behandelen als 2e-rangs voetvolk trouwens).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here