Stijging van het aantal toeristen naar Turkije t.o.v. vorig jaar

4
13

vakantieHet blijft goed gaan met het toerisme in Turkije. Het aantal buitenlandse toeristen naar Turkije is in de eerste vijf maanden van 2014 gestegen met 4,8 procent naar 10,9 miljoen, vergeleken met dezelfde periode in 2013. Deze gegevens werden bekend gemaakt door het ministerie van Cultuur en Toerisme schrijft realturkey.nl.

Volgens het rapport bezochten in totaal 3,9 miljoen toeristen Turkije in mei 2014. Dat is een stijging van 2,36 procent op jaarbasis. Toeristen uit Duitsland waren de grootste groep buitenlandse bezoekers, gevolgd door mensen uit Iran, Georgië, Bulgarije en Rusland aldus het rapport. Lees verder op realturkey.nl.

4 REACTIES

 1. Ik heb het gecheckt. De Russen zijn veelal weggebleven, volgens de hotels en ondernemers in het toerisme. Misschien is het toerisme qua aantal toch gestegen, maar de inkomsten zijn verminderd. Toeristen geven minder geld uit hier!

 2. De economie van Turkije is de 15e economie van de wereld en is tevens een van de snelst groeiende economieën. Volgens Goldman Sachs zal Turkije in 2050 de 9e economie van de wereld zijn. De CIA classificeert Turkije als een ontwikkeld land. Turkije wordt door economen en politicologen vaak beschouwd als een nieuw geïndustrialiseerd land en is een van de stichtende leden van de OESO (1961) en de G-20 grote economieën (1999). Sinds 31 december 1995 maakt Turkije deel uit van de douane-unie van de EU. Het BBP per inwoner van Turkije plaatst het land tussen de hogere-inkomenslanden.
  Gr. Agatha
  http://www.turkijereisvisum.nl

 3. Wie is Agatha nou weer? Ik heb wel een idee: dankzij het door haar geplaatste linkje komen we terecht bij Turkijereisvisum.nl Daar kan je voor bijna 30 euro een visum bemachtigen, terwijl je via http://www.evisa.gov.tr slechts 20 dollar = 18,40 euro betaalt. Eens raden in welke klep de winst van 11,55 euro terecht komt: waarschijnlijk in die van zuster Agatha. En wanneer ze niet de directeur maar slechts een tevreden klant is van Turkijereisvisum, dan is ze niet sluw maar oliedom.
  .
  Overigens acht ik de kans reëel dat (in weerwil van de mooie cijfers van het ministerie van toerisme) heer Erdogan zich op termijn in eigen voet schiet. In de all inclusive reservaten van Torremolinos, Rhodos en Kreta is de zee immers net zo blauw en het eten net zo slecht als in Kemer en Antalya. Waarbij nog komt dat vanwege de crisis Griekenland goedkoper is dan ooit. Terwijl voor het reizen naar die bestemmingen geen visum nodig is en een ID-kaart volstaat. Dat scheelt 30 euro per persoon; wanneer Jan, Jans met hun twee kinderen naar Turkije gaan betalen ze voor het toegangskaartje 120 euro.

 4. Ja Kees ga jij ook maar een keertje naar griekenland ipv Turkije,
  en wel veeeeel geld uitgeven daar he niet gierig doen ze hebben immers geld tekort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here