Grondwettelijk Hof Turkije eist opheffing blokkeren YouTube

14
4

youtubeHet Grondwettelijk Hof in Ankara heeft vandaag besloten dat de blokkering van het videoplatform YouTube door de regering-Erdogan in Turkije, tegen de grondwet indruist. De hoogste rechtbank van het land zal haar vonnis aan de telecommunicatiediensten overmaken, zo meldt het agentschap Anadolu.

De conservatief-islamitische regering had, voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van eind maart, eerst de korteberichtendienst Twitter en daarna YouTube verboden. Sociale media hadden tevoren premier Recep Tayyip Erdogan in verband gebracht met corruptie en hadden ook gewag gemaakt van een geplande ‘false flag’-operatie in Syrië.

14 REACTIES

 1. gelukkig zijn er nog rechters die hun werk doen inplaats van hielen te likken . Lang leven de vrijheid van meningsuiting . En wat zal hij weer schuimbekken :-))))

  • De enigen die zullen schuimbekken zijn jullie invloedloze Nederlanders in Turkije die denken dat hun mening ertoe doet.
   De regering past simpelweg de wet aan of introduceert een tijdelijke noodwet die het verbod in stand houdt. Ongeveer precies zoals de Nederlandse regering de visumplicht voor Turken laat bestaan middels noodverordeningen tegen de uitspraken van diverse rechtbanken in.
   AKP heeft de meerderheid en regeert zoals ze wil en wij, de meerderheid van de Turkse kiezers zullen hen keer op keer volmacht geven.
   Dat wordt weer op potjes en pannetjes rammelen tot jullie erbij neervallen de komende jaren.
   Sorry maar helaas…

   • ik vindt het echt grappig dat je nog steeds denkt dat AKP de meeste stemmen heeft omdat het volk op ze stemmen inplaats van het feit dat ze de stemmen stelen omdat Amerika gewoon RTE nog aan de macht wil hebben net zolang todathet oosten een eigen land is.En de grens van Turkije eindigt na Sivas en Amerika lekker de oli uit de grond kan pompen om het grooste deel in eigen kas te teken en de restjes aan de koerden gaat geven . Slaap lekker verder

    • Als dat zo was zouden er geen protesten bij het Gezi park plaats hebben gevonden. In plaats van audio tapes naar buiten te brengen zouden ze zeggen dat de stemmen vervalst zijn. Er wordt een stempas ingeleverd en die wordt dan gecontroleerd en geteld, gelooft u nou echt dat Amerika voor Erdogan duizenden stempas fabriceert en de stemlokalen weet binnen te dringen.

    • Natascha,
     Ik weet niet uit welk ei jij gekropen bent, maar je bent werkelijk waar te dom om voor de duvel te dansen.
     Je blijft maar papegaaien dat er stemmen gestolen worden. Ik persoonlijk heb op de AKP gestemd, dus dat is alvast 1 echte stem op de AKP.
     Je kunt helemaal niet bewijzen dat er stemmen gestolen zijn. Niemand kan dat bewijzen.
     Jij komt waarschijnlijk uit de Middeleeuwen toen heksen ook schuldig waren als zij het tegendeel niet konden bewijzen.
     Turkije zal nooit voorbij Sivas eindigen. Wel verdient het Koerdische volk enige autonomie, zoals Atatürk (ja inderdaad ja, jouw idool) het hen beloofd had.
     Van economie had je al bewezen geen verstand te hebben, maar ook aardrijkskunde / geologie was nooit je sterkste vak (als je überhaupt op school hebt gezeten, wat ik ten sterkste betwijfel). Er zit geen olie in de Turkse bodem, behalve een klein beetje rond Siirt, wat niks voorstelt.
     Verder is je wereldoriëntatie ook al niet best. Amerika voert intussen geen oorlogen meer om olie. Amerika is intussen zelfvoorzienend sinds zij hebben ingezet op schaliegas uit eigen bodem (verwacht antwoord van Natascha: ‘Huh? Schaliegas? Wat is dat??’).

     • Echt weer zo’n fundi cq SGP houding. Het correcte gedrag verdwijnt blijkbaar.
      EEG-tje nodig?

     • Jazeker verdient het koerdische volk eni?e autonomie, Oli is er in Sirt , Batman , Saliurfa , Diyabakir , Adiyaman en mardin en zorgt voor 1/7 van wat turkije nodig heeft per jaar aan oli .?k mag dan geen ekonomie gestudeert hebben dat wil niet zeggen dat de ekonomie hier in Turkije goed is, het minumum loon hier is 860 TL is en 1 liter benzine 5.05 Tl kost een kilo vlees tussen de 30-50 Tl ligt enz enz dus meer als de helft van de mensen leven in honger en dat wil RTE ook precies zo houden want dan blijven ze afhankelijk van zijn gratis kölen en macaronie . ?k hoef niet te bewijzen dat er stemmen gestolen worden , dat doen ze zelf wel door te zeggen dat er op 22 provincies tegelijk de stroom uitvalt tijdens het tellen van de stemmen en dan zeggen dat de kat er voor gezorgt heeft :-)) zowie zo het feit dat ze de stemmen zoals in Ankara niet opnieuw laten tellen zegt al genoeg (alleen op de plaatsen waar ze dachten toch wel te winnen worden de stemmen opnieuw geteld afgelopen zondan en daar hebben ze op de meeste plaatsen grote verliezen geleden 🙂 Als iets niet loopt zoals RTE wil dan gaat hij over lijken !!!!! Liegen kan hij ook al erg goed.Alleen ieder keer komt de waarheid naar boven en staat hij in de Turkse en wereldpers weer voor shut ,enigste geluk wat hij heeft is dat de meeste mensen die op hem stemmen geen geld genoeg hebben om een krant te kopen of internet aan te sluiten. En nu dat hij president wil worden heeft hij de hulp van APO nodig je weet wel die vent die verantwoordelijk is voor de dood van 30.000 turkse burgers . Want zonder de stemmen van de BDP , HDP zal hij het niet gaan redden , En je kunt me noemen wat je wilt , er komt een dag dat je zult zien dat Amerika hier achter zit (Balyoz , Aselsan muhendisleri , Milgem proberen om Turkije maar vooral terug in de tijd te sturen zodat ze niet vooruit komen ) zijn de projecten van de laatste jaren .Helaas is het zo dat er altijd Turken zijn geweest die geld belangrijker vinden dan hun volk en daarom regeerd er geen Turk Turkije maar Amerika . En ja ik ben een Ataturk fan want door hem hebben op zijn minst de vrouwen meer rechten gekregen dat feit alleen maakt hem al de grootste Turk allertijden . Dan heb ik het nog niet over het feit dat hij zich niet bij Europa of Amerika wilden aansluiten omdat hij toen al voorzag wat voor een troep daar uit zou komen. de meeste mensen zoals jij die op de AKP stemmen willen terug naar de middeleeuwen vooral als het gaat om de rechten van de vrouw , en dat alleen omdat ze bang zijn voor vrouwen en vooral bang zijn voor onderwijs . En dat komt Amerika het beste uit vooral proberen zoveel mogenlijk Turke dom te houden . Maar goed een lang verhaal ik zal jou niet kunnen overtuigen en jij mij niet

     • Nee, inderdaad, je zult mij niet kunnen overtuigen. En niet omdat je een vrouw bent (wat Wimp denkt), maar simpelweg omdat je heel veel aantoonbare onzin uitkraamt.
      Al tel je de stemmen 100 keer, wat wil je daar dan precies mee bereiken? Je beweert nog net niet dat eigenlijk de CHP landelijk bezien de meeste stemmen heeft behaald, maar het liefst zou je dat er ook nog bij fantaseren.
      Diezelfde CHP die in samenwerking met ons fantastische leger – dat het gedachtegoed van die geweldige Ataturk van je beschermt – Apo gemaakt hebben tot wat hij is en daardoor mede verantwoordelijk zijn voor 30.000 doden.
      De AKP, die nu de vredespijp met de Koerden rookt, is ervoor verantwoordelijk dat er het afgelopen jaar niet 1 dode is gevallen door schermutselingen tussen PKK en de Turkse Staat. Dit bevalt de CHP, capulcu en het leger niet, en dus proberen ze nu de domme linkse bomenknuffelaars wijs te maken dat Erdogan heult met de vijand en een landverrader is. Terwijl ze zelf dus duizenden landgenoten de dood in gestuurd hebben door ze te laten vechten tegen een zelfgemaakte vijand.
      Zolang je door blijft zevern over kolen en macaronie zul je mij niet overtuigen. Heb je zelf wel eens een aanbod voor kolen of macaronie gehad? Nee? Waarom jij niet en anderen wel? Juist jij zou ze aangeboden moeten krijgen, want jij stemt immers CHP, dus dat is waar de winst te behalen valt. En je hebt het schijnbaar ook slecht, want je loopt maar te mekkeren hoe duur het vlees wel niet is. En toch geen macaroni gehad? Vreemd zeg!
      En wat wil je nou aantonen met het gegeven dat een liter benzine 5,05 TL kost? Wat is je probleem?
      Als linkse relrakker zou je toch heel erg voor belasting van de rijken moeten zijn? Wie gebruiken er de meeste benzine? De rijkelui in hun BMW X6’en toch?
      Jijzelf kan toch gewoon voor 2,00 TL de bus nemen?
      Me dunkt, 2,00 TL is omgerekend 70 eurocent. Hier in Nederland mag je voor dat bedrag niet eens naar de bus kijken, laat staan een stukje meerijden, terwijl je in Turkije voor dat geld door heel Ankara kan rijden. Wat klaag je nou eigenlijk?
      Alles wat je schrijft is zo onwaar, hoe wil je mij en de lezers nu eigenlijk overtuigen?
      Je hele verhaal is doordrenkt van angst, dat jij als vrouw misschien rechten kwijt gaat raken en midden op het Taksimplein gestenigd gaat worden vanwege je alcoholgebruik en overspel.
      Kom op nou toch. Ik als AKP’er zou nog niet eens de moeite nemen om te gaan kijken als het gebeurde. Het kan niemand wat schelen wat jij in je privé leven doet.
      Het hele epistel dat je schrijft is doordrenkt van paranoïde gedachtes, ingegeven door de CHP doctrines zoals die op YouTube en Halk TV worden verspreid, en jij gelooft ook werkelijk in die onzin.
      Alleen je conclusie klopt: wij gaan elkaar niet overtuigen.
      Maar de tijd zal bewijzen dat je ongelijk hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here