Erdogan condoleert Armeniërs [VIDEO]

6
4

erdogan321Een kleine stap richting verzoening tussen Turken en Armeniërs. In een schriftelijke verklaring spreekt premier Erdogan namens Turkije zijn condoleances uit aan nakomelingen van de Armeense slachtoffers van de vorige eeuw. Vandaag is het precies 99 jaar geleden van wat wordt gezien als de start van het vermoorden en wegvoeren van honderdduizenden Armeniërs door de Turken. Opvallend is dat Turkije voor het eerst in de geschiedenis zich sympathiek opstelt tegenover het lot van de Armeense slachtoffers.

In Armenië vond men daarom de uitspraken van de Turkse premier echter niet ver genoeg gaan. In de hoofdstad Yerevan ging men de straat op om de Armeense slachtoffers te herdenken. Zij zien de Armeense volkerenmoord uit 1915 als genocide en zijn teleurgesteld dat de Turkse premier dit nog steeds niet toegeeft.

De Armeense genocide zorgt internationaal nog steeds voor veel ophef. Volgens Armeniërs en geschiedkundigen waren er anderhalf miljoen Armeense slachtoffers, terwijl Turkije zegt dat dit veel minder is. Wel hoopt Erdogan met zijn verklaring zich te verzoenen met Armenië.

6 REACTIES

  1. Ongetwijfeld massamoorden gebeurd, na een idee van Enver(rivaal Ataturk) en Talat pasja van de Jong Turken. Na de balkan oorlogen en eerste Wereld oorlog zijn er een MILLIOEN Ottomaanse soldaten omgekomen met de eerste wereldoorlog 2 mijlioen samen. Burger ottimanen van Anatolie miljienen door honger ziekte plunderingen door rebellerende Grieken en Armenen. Aangewakkerd door rassentheorieen vanuit West europa. Koerden hadden appeltje te schillen met de Arameers, waarom weet ik niet. Ottomanen waren ongetwijfeld geen lieverds, Toen de genocide op de joden plaatsvond was er zoiets als antisemitisme aan de gang in West europa. Tijdens de massamoorden van de Armenen bestond er niet eerst een jarenlange Anti- Armenisme vooraf. Wat de Armeniers ook gedaan hebben. Het rechtvaardigt niet de massale deportaties en moorden op Armenen. Zelfs als ze gerrebeleerd hebben. Fuck oorlog!!

  2. Ottomaanse periode is allang voorbij, Turken kunnen hier niet alleen voor veranrwoordelijk gehouden worden. De KEMALISTEN waren ook tegen de SULTAN!!!! Laten we als broeders leven. Ik durf het bijna niet te zeggen. Vind het een goed idee van Erdogan voor eventuele repatriering van de Turkse Armenen. Maar nogmaals Akp broeders, zonder Ataturk. Hadden jullie geen Moslim kunnen zijn. Dat is mijn mening

  3. Nogmaals ik wil niet bagetaliseren wat er gebeurd is in die tijden. Het was nog voor de tweede wereld oorlog. Ik zelf acht de Turken en mijzelf niet schuldig aan de massamoorden daar. Medeleven moet wel. Neerbuigen niet.

  4. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun nakomelingen van de gruwelijkheden van die tijden en alle oorlogen. Ik voel mij niet aangesproken bij eventuele afwijzende reacties. Zo heb je hardcore Armenen hardcore Turken, ultra Grieken etc etc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here