Premier Erdogan wil Twitter uitroeien

14
3

erdo_twPremier Erdogan van Turkije is niet van plan zich neer te leggen bij de opheffing van het twitterverbod. Het besluit van het constitutioneel gerechtshof daarover vorige week diende de rechtvaardigheid niet en moet ongedaan worden gemaakt, zei de premier volgens het AD tijdens een bijeenkomst van zijn AK-partij.

De krant schrijft dat Erdogan op 21 maart Twitter liet blokkeren door de telecommunicatieautoriteit TIB. De officiƫle reden was dat de site inbreuk zou maken op de privacy. Een administratieve rechter schortte het verbod 5 dagen later op, maar de site bleef geblokkeerd. Een dag nadat het constitutioneel hof de autoriteiten had opgedragen de blokkade ongedaan te maken, gaf de regering daaraan gevolg. Maar de premier laat het er niet bij zitten, zegt hij nu.

Erdogan liet weten ‘Twitter uit te zullen roeien’: ‘Het kan me niet schelen wat de internationale gemeenschap zegt. Zij zullen de kracht van de Turkse republiek zien’ zei hij volgens Het Algemeen Dagblad.

Youtube
Google gaat in beroep tegen de blokkade van YouTube in Turkije. Die leek vrijdag even te worden opgeheven door een lokale rechtbank, maar gisteren werd duidelijk dat YouTube voorlopig toch geblokkeerd blijft. Google stapt nu via een advocaat in Istanbul naar het Constitutioneel Hof in Turkije. In een statement zegt het bedrijf dat het “erg teleurstellend is voor mensen en bedrijven in Turkije dat YouTube nog steeds geblokkeerd is”.

14 REACTIES

 1. Ulan serevsiz kopekler we weten dat jullie erdogan haten!! Maar hij heeft letterlijk schijt aan jullie!! Als Twitter of youtube niet aan de eisen van Turkije voldoet moet ie maar oprotten !!!!

 2. Een meisje van 14 vandaag opgepakt in rotterdam omdat ze een dreigtweet had gestuurd naar american airlines!!!!!!als in turkije iemand dit doet naar erdogan dan geeft twitter geen adres gegevens ra ra hoe kan dat????erdogan gaat jullie allemaal kapot maken wacht maar vieze vuile akp en erdogan haters

  • Omdat je hier niet zonder meer door de politie in elkaar geramd wordt en omdat er hier nog vragen gesteld worden en je je uiteraard moet verantwoorden.
   Dat heet democratie beste Amsterdammertje!

    • Ach Wim, zoveel moeite zijn ze niet waard. En een echt dreigement zie ik hier nu ook weer niet in. Bovendien, ik loop niet zo snel naar oom agent. Ik was vooral benieuwd hoe Gastarbeider zou reageren. Dat Alper dat voor hem deed doet er niet toe. Een pot nat.

     • er hoeft iemand maar een scheet te laten, die zie jij als een dreigement. Ha ha ha. Het moet niet gekker worden.

     • Deze KwAlper noemt zich nu “IEMAND” HAHAHAHAHAHA en vind het te gek HAHAHAHAHAHA
      Ik neem aan erg jong of beginnend Altzheimer maar dat er iets mis is met zijn cerebrum mag duidelijk zijn. šŸ™‚ Overigens heb ik geen flatulerend persoon gehoord dus….?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here