Ook YouTube-blokkade Turkije mag niet

1
5

yes-we-ban_237878Turkije mag ook YouTube niet blokkeren. Dat heeft een rechtbank in het land beslist schrijft de NOS. Wel blijven op last van de rechter vijftien video’s geblokkeerd, melden Turkse media. Volgens de rechtbank is de blokkade van YouTube een schending van de mensenrechten. Op woensdag oordeelde de hoogste rechtbank van Turkije al dat de blokkade op Twitter moest worden opgeheven om dezelfde reden.

Premier Erdogan had YouTube laten blokkeren nadat er een uitgelekte geluidsopname op was verschenen. Daarin spreekt de Turkse regering over een mogelijke militaire operatie in Syrië. Hij liet vandaag weten dat Turkije de blokkade zal opheffen, maar hij heeft geen respect voor het besluit.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here