Turkse premier Erdogan op bezoek in Berlijn

0

berlijnDe Turkse premier Erdogan is in Berlijn voor een werkbezoek aan bondskanselier Angela Merkel. Belangrijkste onderwerp van gesprek met Merkel is de Turkse wens om lid te worden van de Europese Unie. Volgens Mustafa Görkem van het Duits-Turkse Journaal trekt Turkije de laatste tijd weer in de richting van Europa.

Erdogan heeft niet voor niets Berlijn uitgekozen voor zijn charme-offensief, zegt Görkem. “Duitsland is het belangrijkste land in de EU.” Een ander doel van Erdogans bezoek is het herwinnen van vertrouwen van Duitse bedrijven en politiek in Turkije.

Volgens de NOS noemden Duitse media nog een andere reden voor zijn komst: stemmen winnen voor verkiezingen in Turkije later dit jaar. In Duitsland wonen 1,5 miljoen kiesgerechtigde Turken die Erdogan graag voor zich wil winnen. Daarom spreekt hij vanavond in de Duitse hoofdstad duizenden landgenoten toe. De bijeenkomst wordt georganiseerd door een Duitse lobbygroep van de AKP, de partij van Erdogan. Lees verder op NOS.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here