Opening Marmaray-tunnel in Istanbul

3
16

tunnelVandaag wordt de Marmaray-tunnel officieel geopend in Istanbul. Deze eerste transcontinentale spoortunnel moet het Europese en Aziatische deel van Istanboel met elkaar verbinden. Het open stellen van een van de grootste projecten ter wereld, gebeurt niet zomaar op 29 oktober. Het is de datum die de 90ste verjaardag van de Turkse Republiek markeert.

‘Het project van de eeuw’ en ‘Sultan Abdulmajid’s droom’, zal worden geopend door de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan en president Abdullah Gul. “Onze voorouders werkten aan het project en het was onze taak om het te realiseren”, zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan eerder. Hiermee verwees hij naar de 150-jaar-oude droom van de Ottomaanse sultan Abdulmajid, die voor het eerst over het idee schreef in 1860.

3 REACTIES

  1. 29 0ktober 1928 werd Turkije een republikein en gisteren werdt 90 jarige rebublikein keihard gevierd,ondank 29 oktober vanaf vorig jaar verboden werd gesteld door President Erdo?an.
    ?n istanbul werdt Taksim en ?stiklal afgesloten voor het volk. Turkse folk barste het woede uit en straten pleinen waren prompvol. heel het land was werkelijk gekleurd in het rood met flaggen.

    ?k ben ben?euwd waarom nederlandse pers niets over deze gebeurtenis iets laat horen.

    Opening marmaray was op deze dag bewust gepland omdat hij niets te delen heeft met het volk…..

    • We zijn heel erg blij met de opening van Marmaray. Een heel klein gedeelte van het Turkse Volk is tegen Erdo?an niets aan te doen . Zolang hij er is zal het goed gaan met Turkije. Trouwens ik draag geen hoofddoek maar geef mijn stem aan Erdo?an.

  2. voor zover ik weet, heeft de AKP dit voor elkaar gekregen en niet die bullshti chp en zijn kemalisten… erdogan blijft goed bezig en de rest mag optieften naar een gavur land

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here