Nederlandse handel met Turkije neemt toe

2
1

eurootjesDe Nederlandse goederenexport naar Turkije is in 5 jaar tijd met 24 procent gestegen tot 4,7 miljard euro in 2012. De Nederlandse investeringen in het land overtroffen vorig jaar zelfs de exportwaarde. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

Nederland exporteert vooral machines, (kunst)mest en computers naar Turkije. De invoer uit het land bestaat vooral uit kleding, groenten, fruit, aardolie en voertuigen. De waarde van de import bedroeg vorig jaar 2 miljard euro.

2 REACTIES

  1. yep, de handel naar Turkije blijft groeien maar de handel vanuit Turkije lukt maar niet op peil te krijgen. en dat is wat de Turkse economie steeds meer nekt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here