Turkije produceert steeds meer eigen defensiematerieel

2
13

droneHet Turkse staatsbedrijf Turkish Aerospace Industries doet goede zaken met een door hun ontwikkelde drone. Het onbemande vliegtuigje dat onlangs op een grote defensiebeurs in Istanbul werd getoond, krijgt veel belangstelling uit de Arabische wereld schrijft het Nederlands dagblad. En dat is niet het enige defensiematerieel dat Turkije anno 2013 produceert.

Volgende de krant maakt Turkije steeds meer materiaal en wapens zelf zoals eigen marineschepen, pantserwagens, raketwerpers en zelfs een eigen tank. Nu komt daar de drone bij, die van oudsher van Amerika werd afgenomen. Turkije wordt daardoor een belangrijke speler als het gaat om wapenleveranties in de regio.

Het Westen is er niet helemaal gerust op blijkt uit het artikel van de krant. Een westerse defensie-attaché zegt daarin dat Turkije de islamitische kaart speelt en wil uitgroeien tot de defensieproducent van de moslimwereld. Lees het uitgebreide artikel in het Nederlands Dagblad.

2 REACTIES

  1. ze zijn vergeten te melden “naar eigen zeggen” oh jah last but not least “van akp”. ha ha ha nog meer grapjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here