Excuses Israel aan Turkije inzake bestorming schip

0
5

mavi4De Israëlische premier Netanyahu biedt Turkije excuses aan voor de doden die gevallen zijn bij de bestorming van het Turkse schip de Mavi Marmara in 2010. Dat meldt BBC World. De Turkse premier Erdogan zou de excuses van Israël ook geaccepteerd hebben.

Netanyahu heeft de excuses gemaakt tijdens een telefonisch onderhoud met de Turkse premier, dat door de Amerikaanse president Obama werd gearrangeerd vlak voordat die uit Israël vertrok op doorreis naar Jordanië.

De Israëlische premier heeft tijdens dat gesprek gezegd dat hij ‘verontschuldigingen’ aanbiedt aan iedereen in Turkije die familieleden heeft verloren door fouten die gemaakt zijn bij de onderschepping van het schip. Ook bood hij compensatie aan voor de nabestaanden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here