Koerden de straat op in Turkije en Straatsburg

1
53

StraatsburgAfgelopen weekend hebben tienduizenden Koerden in Straatsburg betoogd voor de vrijlating van Abdullah Öcalan, de leider van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. Hij zit vast in Turkije. De betogers haalden zaterdag ook fel uit naar Frankrijk dat na zes weken nog altijd geen spoor heeft in verband met de moord op drie Koerdische vrouwelijke militanten in Parijs.

Ook in Turkije waren er vrijdag protesten. De Koerden waren de straat opgegaan om te herdenken dat hun leider Abdullah Öcalan veertien jaar geleden werd opgepakt. Koerdische betogers raakten slaags met de politie in de provincie Hakkari in het zuidoosten van Turkije. De politie zette traangas en waterkanonnen in tegen de betogers, die de agenten op hun beurt bekogelden met stenen en brandbommen.

1 REACTIE

  1. KOERDEN&TURKEN

    Kan Friesland een oplossing bieden voor Turkije inzake de koerdische minderheid ?

    Terroriseren de Friezen ook Nederland ?

    Vermoorden de Friezen ook onschuldige baby’s, kinderen, hoogbejaarde mannen en hoogbejaarde (zwangere) vrouwen ? 30 Jaar lang ? Dit zijn geen Koerden. Turkije leeft en heeft altijd in harmonie samengeleeft met koerden, maar er zijn wereldmachten, die de Turkije willen opsplitsen c.q. willen delen. Terroristen worden gesponsord uit de Europese kas. Midden Oosten zijn voor de wereldmachten altijd een doorn in het oog geweest. Kijk maar naar de landen waar heel veel democratie en vrijheid is gebracht. Voorbeelden genoeg. Pakistan, Irak, Afghanistan, Syrie. Wie is er straks aan de beurt ? Iran heeft ook democratie en vrijheid nodig en daarna is het de beurt aan Turkije. De landen die hier democratie en mensenrechten hebben gebracht moeten eerst kijken naar hun eigen mensenrechten en democratie, die buitengewoon tekortschiet. Het zijn allemaal ” bloedzuigers ” die niet schromen alle middelen in te zetten om hun toekomstige eigen (financiele) belangen te waarborgen. Als je geen lering trekt uit de geschiedenis herhaalt de geschiedenis zich.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here