Simit Sarayi timmert aan de weg in Nederland

3
38

De Turkse keten Simit Sarayi timmert behoorlijk aan de weg in Nederland. Een nieuwe vestiging in Rotterdam was deze maand nauwelijks aangekondigd of er wordt weer gesproken van nog een nieuwe. Dit keer in Deventer.

Simit Sarayi betekent letterlijk: bagelpaleis, zegt Abdullah Sahin (27), die samen met zijn broer Tanju Sahin (24) de nieuwe Simit Sarayi met 30 zitplaatsen gaat uitbaten in Deventer. Serra Sahin (27) zal de dagelijkse leiding op zich nemen en verteld enthousiast: “Simit is een hartige, grote, Turkse donut met sesamzaadjes. Naast de klassieke hartige donut zullen wij ook sandwiches verkopen. Deze zijn gemaakt van hetzelfde deeg met sesamzaadjes, maar dan belegd. Verder hebben wij ook warme, typische Turkse deegwaren en zoete snacks”.

Simit Sarayi opende in 2010 haar eerste vestiging in Den Haag. Niet lang daarna volgden Amsterdam en Rotterdam. Deze maand werd aangekondigd dat er een tweede vestiging in Rotterdam wordt geopend in januari 2013. Met Deventer komt het totaal aantal vestigingen op vijf.

3 REACTIES

  1. waarom is simit Turkse donut? Simit is gewoon simit en lahmacun is gewoon en geen Turkse pizza. Je zegt toch ook geen Italiaanse lahmacun of Amerikaanse Simit…

  2. […] Lees het uitgebreid artikel op NUzakelijk. Foto: Turksnieuws.nl. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here