‘Bijeenkomst in Amsterdam tegen Match Fixing in Turkije’

0
1

Het ‘Turkey Fair Play Platform’ organiseert op zaterdag 29 december 2012 om 14.00u een bijeenkomst op de Dam in Amsterdam. In een persbericht meldt de organisatie dat zij hiermee een stem wil laten horen tegen ‘match fixing’ (het manipuleren van sportwedstrijden) in Turkije. Aanleiding voor deze actie is het feit dat er nog steeds niets is ondernomen door de Turkse voetbalbond (TFF) tegen voetbalclubs die zich schuldig hebben gemaakt aan omkoperij.

Volgens de organisatie is er opzettelijk voor zaterdag en 14.00 uur gekozen omdat men op dezelfde dag en tijd ook in Turkije op 8 verschillende plaatsen bij elkaar komt. In Turkije worden deze bijeenkomsten wekelijks herhaald. Er zijn al soortgelijke demonstraties in Frankfurt Duitsland (welke maandelijks herhaald zullen worden) en bij het hoofdkwartier van UEFA in Nyon Zwitserland gehouden.

De demonstraties worden met enkele spandoeken op een stille manier gehouden. In totaal zal de bijeenkomst niet langer dan een uur duren. Aan het begin wordt een manifest voorgelezen en daarna wordt er op een rustige manier met elkaar gediscussieerd over de problematiek in het Turkse voetbal en wat er van de toekomst verwacht kan worden.

(Op de foto: Voorzitter Aziz Yildirim van voetbalclub Fenerbahçe SK is door de rechtbank schuldig bevonden aan het manipuleren van competitiewedstrijden.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here