Wilders: Turkse president is niet welkom

0
4

Komende week, van 17 tot en met 19 april, brengt president Abdullah Gül van Turkije een staatsbezoek aan Nederland. Het staatsbezoek van president Gül aan Nederland in april is een van de hoogtepunten van de viering van het 400-jarig bestaan van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

PVV voorman Geert Wilders ziet niets in een viering van de betrekkingen met Turkije. Volgens hem is president Abdullah Gül dan ook niet welkom voor een staatsbezoek. Wilders noemde Gül afgelopen zaterdag nog een ‘christen-pester, Koerden-mepper, Hamas-vriend en islamist’.

Gül reageerde door te zeggen dat Wilders een Islamofoob is en dat hij wel welkom is in Turkije. ‘Als Wilders naar Turkije komt, kan hij volgens het Turkse staatshoofd zelf de werkelijkheid in Turkije zien en ontdekken hoe subjectief zijn mening over het land is’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here