Uitbreiding Turkse wet voor afkoop dienstplicht

1
17

Turkse Nederlanders moeten straks geen 5.000, maar 10.000 euro betalen om hun dienstplicht af te kopen. De Turkse premier Erdogan heeft namelijk een nieuw plan: wie geen zin heeft in een volwaardige dienstplicht van 15 maanden betaalt 10.000 euro en hoeft dan ook niet de verkorte dienstplicht van drie weken te volgen (inclusief betaling van €5000,-). Dat meldt De Pers.

Het Turkse parlement stemt volgende week al over het plan en dat verklaart de run op de beperkte plaatsen voor de oude regeling (€5000,- en verkorte dienstplicht) afgelopen vrijdag en maandag.

Heb je als Turkse Nederlander het geld niet en wil je ook niet het leger in, dan is een derde optie om je Turkse nationaliteit in te leveren. Lees verder in De Pers.

1 REACTIE

  1. Beste! Eindelijk iemand die kan na denken! Dit jaar eventjes naar Turkije voor 8 dagen had me dik 3000 gekost, en het was niet eens een vakantie! Laat staan 3 weken leger, weekend vrij, weekje vakantie er achteraan.. Denk dat je toch richting de 10000 kwijt bent, hoe dan ook.. Waarom dan niet Turkije steunen in hun groei! Die gokturk systeem en die apache achtige heli’s waar ze mee bezig zijn komen niet uit de lucht vallen.. Voor de mensen die geen geld hebben, je mag afbetalen met desnoods 50 euro p.m.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here