OM: ‘Dood Ihsan geen politiegeweld’

2
8

Het Openbaar Ministerie in Haarlem zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat een Turkse Nederlander in een cel is overleden door politiegeweld. De dood van de 22-jarige Ihsan Gürz uit Heemskerk heeft veel ophef veroorzaakt, vooral in Turkije. De familie zegt dat hij door de politie is gemarteld.

Zijn ouders zeggen dat hij aan zowel zijn handen als zijn voeten geboeid was. Op bewakingsbeelden zou te zien zijn dat Gürz vijf knietjes in zijn buik kreeg terwijl hij geboeid was. Er zou een schoenafdruk op zijn borst te zien zijn en zijn neus zou zijn gebroken.

Tine Zwiers, persvoorlichter bij het OM zegt dat er “noch uit de camerabeelden, noch uit het verdere onderzoek de aanleiding naar voren komt om te denken dat Gürz door politiegeweld is omgekomen”. Ze benadrukt dat het onderzoek van de Rijksrecherche nog in volle gang is.

Het OM reageert normaal niet tijdens een lopend onderzoek, maar komt vanwege alle ophef in de media nu met een verklaring. Vooral de Turkse media, ook de kwaliteitskranten, hebben veel bericht over het vermeende schandaal.

Lees hieronder ook het verhaal van zijn oom die in de Spits beweert dat een agent Ihsan vijf knietjes gaf:

2 REACTIES

  1. in dit geval kan je toch zeggen dat de slager zijn eigen vlees keurt…

    als het ‘de ander’ betreft staan OM en Politie toch achter elkaar. In NL is en werkt het OM al een tijdje niet meer wat het idealiter zou moeten zijn en hoe het zou moeten werken…

    denkt u eens in dat het wel politiegeweld zou zijn geweest…

  2. Dat had nou een nederlander moeten zijn, welke door de turkse politie op die wijze aangepakt had moeten zijn, dan had heel nederland op de Dam in Amsterdam gestaan !!!
    Zoals altijd Ééns onderscheid Altijd onderscheid………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here