Turkije onderaan overheidsuitgaven per student

1
4

Turkije staat onderaan de ranglijst van overheidsuitgaven per student. Dat blijkt uit het jaarlijkse OESO-rapport ‘Education at a glance’, waarin de dertig aangesloten landen in tientallen tabellen hun onderwijs vergelijken. Veel EU-landen horen erbij, maar bijvoorbeeld ook Turkije, de Verenigde Staten, Korea en Japan.

Neem de uitgaven aan hoger onderwijs als percentage van het bruto binnenlands product, dan steken Canada (2,7 procent), Korea (2,5 procent) en de Verenigde Staten (2,9 procent) ver boven de rest uit. Helemaal onderaan stonden Turkije (0,8 procent) en Italië (0,9 procent).

Het gaat om cijfers van voor de economische crisis. Aangezien de nationale welvaart ernstig verstoord is door de economische crisis, zullen die cijfers er inmiddels waarschijnlijk totaal anders uitzien.
Volgens de OESO bestaat er een duidelijk verband tussen het bruto nationaal product per hoofd van de bevolking en investeringen in lager en middelbaar onderwijs. Investeringen in hoger onderwijs betalen zich echter niet zo duidelijk terug.

1 REACTIE

  1. verbaasd me niets. er is ook een groot verschil tussen sutcu imam en bogazici…verschil kan er zijn, maar een dergelijk wereld van verschil???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here