Turkije maakt zich op voor rookverbod

0
2

Vanaf zondag a.s. is er in Turkije een rookverbod in openbare gebouwen, restaurants, café’s en theehuizen. De Turkse premier Tayyip Erdogan heeft de strijd tegen sigaretten ‘even belangrijk als de strijd tegen terrorisme’ genoemd, schrijft De Volkskrant. Hij is vastberaden het rookverbod uit te breiden tot drink- en eetgelegenheden. En dat in een land waar bijna eenderde van de bevolking rookt.

Wie rookt waar dat niet mag, krijgt 69 lira boete (ruim 30 euro). Voor uitbaters van de gelegenheden lopen de boetes op tot 5600 lira, 2600 euro. Volgens een opiniepeiling steunt 90 procent van de bevolking het verbod. Maar in de horeca wordt volgens De Telegraaf gemord: er gaan banen verloren en een rokerige traditie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here