Nog 56 Turken aangeklaagd om coupplot

3
1

Nog eens 56 Turken zijn aangeklaagd in verband met een vermeende poging van het geheime ultranationalistische verbond Ergenekon om de regering van premier Recep Tayyip Erdogan omver te werpen. Dat maakte het Turkse Openbaar Ministerie dinsdag bekend, aldus het persbureau Anatolië.

Ergenekon zou volgens de aanklagers door aanslagen het leger willen aanzetten tot een staatsgreep. Door het gerechtelijke onderzoek zijn de politieke spanningen in Turkije toegenomen. Volgens lokale media zijn onder de nieuwe verdachten de gepensioneerde generaals Sener Eruygur en Hursit Tolon.
Critici stellen dat de regering met het onderzoek wraak wil nemen op haar tegenstanders.

Vorig jaar probeerden die nog de regerende AK-partij van Erdogan te verbieden op grond van antiseculiere activiteiten. Het Constitutioneel Hof besliste anders.

3 REACTIES

  1. er is sprake van een schoonmaak, ja, dat is zeker. maar tijdens deze schoonmaak doet men ook veelvuldig aan karaktermoord en schuldvereffening ook bij mensen die er niets mee te maken hebben…

    je hoeft als openlijke anti AK partij persoonlijkheid maar via via via in contact te staan met iemand die wel bewijsbaar ‘ schuldig’ i en verdacht wordts, en je wordt meteen opgepakt, verdacht gemaakt en zelfs belachelijk gemaakt!

    En dit zo tegen de verkiezingen aan. met al die werkelijke schandalen die hierdoor maar niet worden onderzocht!

  2. He betweter

    Zeg heb jij niks beters te doen dan alleen maar kritiek te geven.Als je het allemaal zo beter weet dan ga je toch verhaal halen in Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here