Marmaray-tunnel onder Bosporus is klaar

2
12

Turkije heeft de bouw afgewerkt van een verzonken tunnel op de bodem van de Bosporus. Die maakt deel uit van het ambitieuze Marmaray-project, dat tegen 2011/2012 een ‘landbrug’ wil verwezenlijken tussen Centraal-Azië en Europa. Daarbij is de afwerking van de tunnel een eerste belangrijke stap.

In totaal behelst het Marmaray-project, waarvan de kostprijs ruim twee miljard euro bedraagt, 76 kilometer spoorweg tussen Gebze (het Aziatische deel) en Halkali (het Europese deel), waarvan 13,5 km geboorde tunnels en 1,4 km verzonken tunnel op de Bosporus-bodem. De zogenoemde ’tunnel van de eeuw’ zou tegen 2011/2012 open zijn voor spoorverkeer.

2 REACTIES

  1. Ik ga regelmatig naar Istanbul en heeeel graag ook. Geweldige stad. Heb ze bezig gezien met bouwen. Mooi dat die tunnel er komt, want het verkeer is altijd erg druk daar. Een punt heeft de vorige reactie wel: Wat als? In een aardbevingsgevoelig gebied? Wil er niet aan denken. Leve Istanbul!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here