Weer massaal protest in Turkije

4
3

Massaal protest in TurkijeCirca 50.000 Turken hebben zondag in de stad Samsun betoogd tegen de regering van premier Tayyip Erdogan. De demonstranten vrezen dat de regerende AK-partij de strikte scheiding tussen staat en moskee zal opheffen en dat de sharia (islamitische wetgeving) zal worden ingevoerd meldt het ANP.

Erdogan en zijn partijgenoten hebben steeds ontkend een ‘islamitische agenda’ te hebben, maar veel Turken, onder wie ook hoge legerfunctionarissen en leden van de rechterlijke macht, vertrouwen de regering niet. In de afgelopen weken is er geregeld betoogd, maar de opkomst was in andere steden vele malen hoger dan nu in Samsun, tot wel een miljoen demonstranten.

4 REACTIES

 1. Circa 50.000 Turken hebben zondag in de stad Samsun betoogd tegen de chp en de zogenaamde ” ataturkcu Baykal ” .
  turkiyeyi karalamak tek maksatlari bu provakator yuruyusculerin.
  TURKIYENIN ABSARISINI CEKEMIYOR VE KISKANIYORLAR.

  helal olsun ak partiye ve yandaslarina.
  secimlerde cok buyuk oylarla tekrar dah aguclu olarak basa gececek ak parti.
  kiskananlar catlasin ozellikle ustteki haince hazirlanmis yaziyi yazan site sakinleri.

 2. Comment from serdar
  Time: 20 mei 2007, 11:20 pm

  Circa 50.000 Turken hebben zondag in de stad Samsun betoogd tegen de chp en de zogenaamde ” ataturkcu Baykal ” .
  turkiyeyi karalamak tek maksatlari bu provakator yuruyusculerin.
  TURKIYENIN ABSARISINI CEKEMIYOR VE KISKANIYORLAR.

  helal olsun ak partiye ve yandaslarina.
  secimlerde cok buyuk oylarla tekrar dah aguclu olarak basa gececek ak parti.
  kiskananlar catlasin ozellikle ustteki haince hazirlanmis yaziyi yazan site sakinleri.

  …..

  Bence cok haklisin…..in Turkije is er absoluut geen sprake van het invoeren van sharia ofzo…Ne alaka??? (Keske olsa 🙂 )
  Maar goed abartanlari kiniyorum….

 3. in tegenstelling tot de serdar die de AKP toejuicht, ben ik van mening dat een partij die aan de macht is, ook een verantwoordelijkheid heeft het deel van de samenleving die al dan niet gegronde angsten heeft te moeten gerutstellen.

  ik denk dat het niet zo goed is om honderdduizenden mensen in Turkije te betitelen als provocateur en te zien als mensen die het slecht hebben gesteld met Turkije…eerder zou ik hen zien al burgers die overtuigd moeten worden door daden en politieke tegemoetkomingen. dat is immers de kern van een volwassen democratie. een partij die het in die zin goed meent, neemt ook de verliezende minderheid altijd mee…en levert een presidentiele leider die voor de hele bevolking (acceptabel) is!

  in die zin vind ik de AKP net zo provoceren en op de spits drijven als de tegenstanders!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here