Op zoek naar Turks zorgpersoneel

4
7

Stichting De Wever in Tilburg gaat proberen om meer Turkse ouderen te werven voor regionale zorginstellingen. Dat heeft een woordvoerster van De Wever bevestigd. Het aandeel Turkse ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen is gering.

Meestal kunnen ze niet terugvallen op zorg van hun kinderen. Daardoor dreigt deze groep aan hun lot overgelaten te worden. Volgens De Wever heeft deze groep weinig vertrouwen in de Nederlandse instellingen vanwege problemen met taal en cultuur.

Om die drempels weg te nemen, gaat De Wever Turks zorgpersoneel opleiden in Turkije. Daarvoor is afgelopen week een overeenkomst gesloten met de Turkse zorgverlener Ikinci Bahar in Istanbul.

4 REACTIES

 1. hier ben ik heel erg blij mee, dat dit wordt geregelt voor de turkse ouderen in een bejaardentehuis.

  het had eigenlijk al eerder moeten gebeuren. het is fijn voor de turkse mensen om terug te vallen op personeel van het turkse afkomst, want hier kunnen zij eerder en sneller zijn/haar verhaal kwijt en zitten ze ook niet met de taal.

  een hele goede actie dus !!

 2. die mensen hebben al die jaren hard gewerkt in Nederland ,denk jij zeker dat ze die tijd hebben gehad om de taal te leren? En nu kan het zeker niet ,wat je leert leer je van kinds af aan.Heb een beetje respect net of jou grootouders nederlands kunnen.

 3. Lokum.nl is erg veranderd.

  Sinds een aantal maanden, zijn ze anti – Turks gaan schrijven en beoordelen. Ik lees zelfs vaak teksten uit andere sites hier terug zonder bronvermelding.

  Ik ben bang dat we hier te maken hebben met mensen die helaas niet al te positief nadenken over Turken zijn geheel.

  Dit is mijn visie.

  Diba

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here