8 miljoen Turkse vrouwen analfabeet

0
4

Ongeveer acht miljoen vrouwen in Turkije hebben geen enkele vorm van onderwijs genoten en zijn zo goed als analfabeet. Dat komt neer op ruim tien procent van de bevolking. Deze gegevens maakte een vrouwenonderzoeksgroep aan de Ege universiteit in het Turkse Izmir donderdag bekend naar aanleiding van internationale vrouwendag op 8 maart.

Daarnaast gaan er op dit moment zo’n 640.000 meisjes niet naar school. Slechts 3 procent van alle vrouwen geniet een universitaire opleiding.

Volgens het instituut is het niet alleen op onderwijsgebied slecht gesteld met de vrouwen in Turkije. Volgens hun gegevens wordt 57 procent van de vrouwen al in de eerste dagen na een huwelijk mishandeld. Wetten die bedoeld zijn om vrouwen te beschermen tegen huiselijk geweld, worden niet nageleefd. Negen procent van de mishandelde vrouwen vindt geweld volkomen normaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here