Turkse nationaliteit bij geboorte

6
384

De Haagse VVD-gemeenteraadsfractie wil weten waarom sommige kinderen automatisch en ongevraagd de Turkse nationaliteit krijgen bij aangifte van geboorte. Dit overkwam naast raadslid Ibo Gülsen waarschijnlijk ook andere ouderparen van al dan niet gedeeltelijke Turkse komaf. Hen werd tevens gezegd dat het niet mogelijk is hiervan af te wijken ‘omdat het zo nu eenmaal in het systeem werkt’.

De liberalen willen weten of er een wettelijke verplichting bestaat voor deze procedure of dat er ruimte is om hiervan af te wijken. Ibo Gülsen: “Ik ben zelf geboren uit een Turkse vader en Nederlandse moeder en ben trots op beide achtergronden. Mijn vrouw is Nederlandse en onze dochter zal hier opgroeien. Voor ons gezin bestaat er geen enkele relatie tot de Turkse staat meer, dus ik begrijp niet waarom zij automatisch de Turkse nationaliteit krijgt toegewezen”.

Indien er de mogelijkheid is om deze procedure van inschrijving te stoppen, wil de VVD weten per wanneer dat gaat gebeuren. Ook wil de VVD weten om welke kinderen (tot in welke generatie) en welke nationaliteiten het gaat.

6 REACTIES

 1. Beste Ibrahim Gülsen verander ook even je naam a.u.b. en lever die Turkse paspoort in en spreek onze taal niet meer…
  Dit soort mensen denken intelligent en interessant te doen met zulke uitspraken…
  Ne mutlu Türküm diyene…

 2. Emirdagli…
  je bent eigenlijk een beetje kwaad en ziet daarom het verschil niet tussen identiteit en natonaliteit…

  iemand kan meerdere identiteiten hebben die niet onder of boven elkaar staan wat betreft belang. kimlik = aidiyetler butun!

  nationaliteit is een formele afspraak, wat valt of stat bij wet en politiek…

  iemand die geen Turkse nationaliteit heeft, kan zich nog altijd Turks voelen, praten, noemen…voor de wet is hij dn lleen geen Turk meer! zo simpel is het. ga nou geen emotionele subjectieve waardeoordelen vermengen met politiek, wet en regelgeving!

 3. Kinderen uit een gemengd huwelijk Turks/Nederlands krijgen bij aangfte geboorte burgelijke stand niet automatisch ook de tukse nationaliteit.Voor de Turkse nationaliteit kiezen de ouders.

 4. Helemaal met SEMRA meeeens.Dat is zo ik heb ook mijn kinderen zelf ingescreven in het Turkse consulaat in Rotterdam.Zo doende zou turkije bijna niet eens achter komen dat er nog twee turkse kinderen op de aarde terecht gekomen zijn, vandaar niets is verplicht de keuze is aan jou.

 5. Wat een Zielepiet zeg die Ibrahim Gülsen!
  Als je niet wil dat je kind een Turks paspoort krijgt, dan vraag je die toch lekker NIET aan bij het Turkse consulaat!!!

  Mischien zijn er mensen in Nederland die wel een Turks paspoort willen aanvragen (ook voor hun kinderen). Waarom verziek je het voor al die mensen??!!

 6. Nou Semra …..mijn zoon heeft wel bij zijn geboorte de Turkse nationale tijd gekregen zonder vragen !
  Ik ben Nederlandse en mijn man heeft de Turkse nationaliteit gekregen bij zijn geboorte beide ouders zijn turks van hem maar mijn man is in Nederland geboren !
  Ik vind dit krom en mijn man ook van ons had ons zoontje geen Turkse nationale tijd gehoeven en nu kom je er ook niet zo maar vanaf ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here