Discriminatie bij geven hypotheek

0
4

HypotheekHypotheekverstrekkers maken onderscheid op grond van afkomst. Dit blijkt volgens Novum nieuws uit een onderzoek van de Commissie Gelijke Behandeling onder negen banken. Volgens de commissie verstrekken vrijwel alle banken geen hypotheek aan mensen met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd.

Daarnaast hanteren enkele banken volgens de commissie aanvullende voorwaarden voor (delen van) bepaalde grote steden, waardoor met name allochtonen lastiger een hypotheek kunnen afsluiten. De commissie adviseert de hypothecaire sector de acceptatiecriteria transparanter te maken en in sommige gevallen aan te passen.

De Algemene Wet Gelijke Behandeling (AWGB) verbiedt onderscheid naar ras en nationaliteit bij de aanbieding van goederen en diensten. Dit verbod beperkt de vrijheid van de hypothecair financiers om te bepalen met wie en onder welke voorwaarden en met wie zij overeenkomsten aangaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here