wo 17 januari 2018, 00:16 uur

Regering wil vergrijzing van Turkije tegengaan

turks tukkie 21
“Turken moeten minstens drie kinderen krijgen en geen voorbehoedsmiddelen gebruiken”. Dat vindt de regering-Erdogan in Turkije. Reden: de dalende geboortecijfers die een ware nachtmerrie vormen voor president Recep Tayyip Erdogan schrijft Elsevier.nl.

De vergrijzing van Turkije is onafwendbaar, zegt Serdar Sayan, econoom en directeur van het onderzoekscentrum Sociaal Beleid van de TOBB Universiteit in Ankara. ‘Volkomen normaal.’ Kregen vrouwen in 1984 gemiddeld nog 3,9 kinderen, nu is dat gedaald naar 2,07. In 2050 begint de bevolking echt te krimpen aldus de econoom.

Maar volgens Elsevier gelooft Erdogan in de macht van de getallen. Zijn regering haalt alles uit de kast om het demografische tij te keren. Zo ontvangen vrouwen die kinderen krijgen een financiƫle bonus die oploopt naarmate ze meer kinderen krijgen. Lees verder op Elsevier.nl.Er zijn 5 reacties

 1. Maho
  Geplaatst op 7 februari 2015 om 12:10 pm uur.

  Goede plan van Erdogan!

  • Sam
   Geplaatst op 7 februari 2015 om 2:41 pm uur.

   Geen voldoende op Nederlands gehad zo te zien!

   • Tjoeperd
    Geplaatst op 10 oktober 2015 om 4:11 pm uur.

    Geen voldoende voor* Nederlands gehad zo te zien!

    • Shmuel
     Geplaatst op 10 oktober 2015 om 4:28 pm uur.

     ?

     • Shmuel
      Geplaatst op 10 oktober 2015 om 4:29 pm uur.

      šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl