wo 17 januari 2018, 04:04 uur

Scherpe kritiek van EU op Turkse politie-actie tegen media

journDe Europese Unie heeft met krachtige woorden afstand genomen van de Turkse politie-actie van gisteren tegen mediabedrijven die banden hebben met de oppositie. De Turkse politie hield verspreid over het land 23 journalisten aan, die op de hand zouden zijn van de geestelijke Fethullah Gülen, de rivaal van president Erdogan. Ook een voormalige politiechef is gearresteerd.

“De arrestaties zijn niet verenigbaar met de vrijheid van media en andere Europese waarden en die vrijheid is een kernprincipe van de democratie”, staat in een verklaring van de Europese Commissie. “Deze operatie gaat in tegen de Europese waarden en regels waaraan Turkije wil deelnemen”, schrijven de commissarissen Federica Mogherini (Buitenlandse Zaken) en Johannes Hahn, die de uitbreidingsonderhandelingen leidt in een gezamenlijke verklaring.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl