do 18 januari 2018, 03:18 uur

Turkije: “Meer vluchtelingen bij aanval met kruisrakketten”

vluchtMeteen na de chemische aanval op buitenwijken van Damascus vorige week, verklaarde Turkije dat ingrijpen noodzakelijk was. Desnoods zonder VN-mandaat. Eigenlijk wilde Turkije al veel eerder dat er actie zou worden ondernomen tegen Syrië.

Maar volgens NOS correspondent Bram Vermeulen zit Turkije niet te wachten op ‘slechts’ waarschuwingsschoten van het westen om de inzet van chemische wapens te bestraffen. Dat zou de stroom vluchtelingen groter maken.

Luister naar het verslag van de NOS:Er zijn 6 reacties

 1. mwah
  Geplaatst op 30 augustus 2013 om 11:33 am uur.

  wordt tijd dat Turkije zelf gaat ingrijpen in syrie. in de jaren 90 stond Turkije zelfs op het punt om syrie binnen te vallen toen ze ocalan bescherming gaven en op het laatste moment hem eruit gooiden toen Turkse jets syrie binnen zouden vliegen.

 2. hatice@hotmail.com
  Geplaatst op 1 september 2013 om 4:05 pm uur.

  mwah…nu onderhandlet hetzelfde Turkije met Ocalan en huilt het om een meisje in Egypte en hoopt het op veel bommen in Syrie…

  helaas zullen er meer sunni vluchtelingen komen naar Turkije en deze worden niet voor niets koste wat kost in overwegen Nusayri Antakya gehouden. In Antakya wonen namelijk Turks/Arabische Alawieten en zijn daar de meerderheid tov Sunni’s. en dat is een doorn in het oog, al eeuwen, van sunnitische leiders!

 3. hatice@hotmail.com
  Geplaatst op 1 september 2013 om 4:06 pm uur.

  ps; alawieten niet te verwarren met Alevieten. Dat laatste is alleen in Turkije onder Turken en Koerden te vinden en heeft niets te maken met Alawieten uit het Midden Oosten.

 4. Alper
  Geplaatst op 6 september 2013 om 12:06 pm uur.

  Alawieten zijn overal Alawiet. Of je nou in Turkije woont of in een arabisch land.??
  Wat is het verschil.

 5. Capulcu
  Geplaatst op 9 september 2013 om 9:21 pm uur.

  Jij bent echt een hater Alper. Er is zekers verschil tussen de verschillende moslimgroeperingen. Ik de ongelovige vatan haini weet zo dat er drie soorten alevi zijn. De alevi in Turkije gaan niet naar de moskee hebben hun cemevi gebedshuizen. Correct me if im wrong anyone. Belangrijke historischw figuren zijn haci bektas en Hz Ali. Turkse alevi claimen turkmenen te zijn er zijn ook koerdische alevi. Syrische alewi gaan naar de moskee en mengdwn zich in de soennieten om jiet vervolgd te worden
  Dan heb je nog de Marrokaansekoningshuis die alewin ziin. Bij hun houdt het in dat zij bloedlijn met hz ali hebben. Missxhien moet je je verdiepen in andermans cultuur voordat je wat zegt alpertje.

  • Alper
   Geplaatst op 10 september 2013 om 12:43 pm uur.

   Overal waar de alavieten de heerschappij hebben moeten de macht aan de meerderheid geven. Dit is in Turkije het geval en nu ook in Syrie. In Turkije is via verkiezingen gegaan. In Syrie gaat dit via geweld.
   De soennieten zijn overal hetzelfde. Er is geen stroming in Soennietenland.( correct me if I am wrong ). Ik lees boven dat alawieten weer onderverdeeld zijn in verschillende stromingen. Het lijkt wel dat om de honderd jaar een stroming bijkomt!! Dit heeft te maken dat alavieten heel makkelijk met geloof omgaan. Eigenlijk is het ongeloof. Ik kan alavieten die zeggen dat ze moslim zijn. De alavitische variant dan, maar eten varkensvlees omdat dit goedkoper is dan rundvlees. Hangt deze persoon een geloof aan??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl