vr 19 januari 2018, 12:42 uur

Film ‘Turquaze’ in september te zien

Op 29 september gaat de Gents-Turkse film Turquaze in première. De film van de Gentse regisseur van Turkse afkomst Kadir Balci vertelt het verhaal van een Turkse jongen die verliefd is op een Gents meisje en gaat behalve over het liefdesverhaal tussen de twee ook over de cultuurverschillen en de manier waarop ze daarmee omgaan.

De twee ondervinden in hun relatie nogal wat tegenstand binnen hun families. Als de vader van de jongen sterft, trekt hij een tijdje naar Istanboel, waar zijn vader begraven wordt. Zijn vriendin reist hem na. De jongen realiseert na de dood van zijn vader ook diens droom: lid worden van een fanfare.

De hoofdrol in Turquaze is voor Burat Balci, de broer van de regisseur, die geen acteerervaring heeft. De film is gedraaid in Gent en Istanboel.Er zijn 3 reacties

 1. hadise
  Geplaatst op 6 mei 2010 om 3:26 pm uur.

  saai en o zo voorspelbaar. erg op cliches gebouwd en daarin niet eens origineel qua grappen of invulling. te veel en te vaak al behandeld! en het acteren dan maar: tjah, hopen dat dat nog een beetje goed is!

 2. Thomas Zoet
  Geplaatst op 5 juni 2010 om 10:20 pm uur.

  Hey Hadise denk je dat het cliché is of hoop je dat…heb je de film eigenlijk wel al gezien???

 3. sophie
  Geplaatst op 17 augustus 2010 om 12:14 pm uur.

  Menuet zoekt vrijwilligers die in de periode 23 sept – 29 sept 2010 een paar uurtjes willen flyeren voor de film TURQUAZE. De flyers worden verspreid in Gent, Brussel, Antwerpen, Hasselt, Brugge, Leuven of Kortrijk.
  Geinteresseerd? Mail dan je naam en telefoonnummer naar vrijwilligersmenuet@hotmail.com zodat we je kunnen contacteren.
  Alvast bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl