ma 18 december 2017, 17:47 uur

Turkse officieren opgepakt wegens couppoging

De Turkse politie heeft donderdag twintig mensen opgepakt, onder wie tien legerofficieren, op verdenking van een samenzwering om de regering af te zetten. Dat berichtte de Turkse televisiezender CNN Turk. De arrestaties hadden plaats in vijf provincies.

De twintig werden gearresteerd naar aanleiding van een onderzoek naar de ultranationalistische beweging Energekon. De tien officieren werken allen in een militair hospitaal in Ankara. Die groepering zou door aanslagen het leger willen aanzetten tot een staatsgreep, aldus justitie.Laat als eerste een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl