wo 17 januari 2018, 19:16 uur

Turkse beweging ‘niet staatsgevaarlijk’

De Turkse Fethullah Gülenbeweging is geen staatsgevaarlijke organisatie. Dat heeft de AIVD vastgesteld na onderzoek schrijft Nieuws.nl. Minister voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar stelt dat de beweging geen enkele ‘verontrustende activiteit’ voorbereidt.

“De Fethullah Gülenbeweging is een orthodox-islamitische beweging, dat wel. Maar er zijn ook orthodox-christelijke bewegingen, daar is op zich niets mis mee”, zei de PvdA-bewindsvrouw maandag tegen RTV Rijnmond.

Turkije-‘experts’ zetten in juli in de uitzending van de actualiteitenrubriek Nova uiteen dat de beweging die bekend staat als gematigd en overheidssubsidie ontvangt, een dubbele agenda heeft. De Turkse islamitische prediker en naamgever Fethullah Gülen zou niet streven naar dialoog, maar naar islamisering van de samenleving.Er zijn 3 reacties

 1. kamer
  Geplaatst op 30 september 2008 om 10:43 am uur.

  ze hebben goed naar de papieren gekeken en komen tot deze conclusie…

 2. aight
  Geplaatst op 30 september 2008 om 2:01 pm uur.

  hier nog niet, maar in Turkije wel

 3. kamer
  Geplaatst op 30 september 2008 om 4:40 pm uur.

  de leider zelf staat op videobeelden en er zijn legio documenten waaruit blijkt dat hij zich wel degelijk op een gevaarlijk ideologische manier met de turkse staat bezig houdt!

  wat is een definitie van gevaar in deze? In Turkije is dat een andere dan hier in NL…

  het mannetje dat huilen en emotie gebruikt in zijn propagandistische TV optredens…om gevallen turkse soldaten weent, oproept tot een nationaal trots en zaak. dat is iedereens recht natuurlijk, ook om de zaak zo te simplificeren en partij te trekken, maar beweer dan niet tegelijk dat je je niet met politiek bemoeit!

  verder is het ook zo dat aanhangers van hem inderdaad ontzettend anti linkse ideeen hebben. zelfs bij mensen die lid willen worden/of zich willen aansluiten bij gelieerde instellingen etc, bij hen thuis komen en boekenkasten controleren op het wel of niet hebben van linkse boeken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl