Turkije sluit alle scholen uit voorzorg tegen coronavirus

0
1

Basisscholen en middelbare scholen in Turkije blijven vanaf 16 maart minstens een week gesloten. Universiteiten gaan voor drie weken lang dicht. Het land treft deze maatregelen uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus. De presidentiële woordvoerder Ibrahim Kalin maakte dit donderdag openbaar.

Na een vijf uur durende bijeenkomst in het presidentiële paleis in de Turkse hoofdstad Ankara, kondigde Kalin een reeks maatregelen aan die zullen worden genomen om de verspreiding van de pandemie in het land te voorkomen.

Scholieren zullen de eerste week vrij hebben maar de week daarop moeten lessen via internet en televisie hervat worden. Ook voor universiteiten zal een speciaal afstandsonderwijs-programma opgezet worden zodat studenten onderwijs kunnen blijven volgen.

Sportwedstrijden net als in Europa zonder publiek

Kalin voegde eraan toe dat alle sportcompetities tot eind april zonder toeschouwers worden gehouden, een maatregel die al in andere Europese landen en andere delen van de wereld werd genomen.

Besmettingen met het coronavirus in Turkije

Turkije bevestigde dinsdag het eerste geval van een persoon die positief werd getest op het coronavirus. De patiënt werd onmiddellijk in een speciaal daarvoor aangewezen ziekenhuisafdeling geïsoleerd.

Voorzorgsmaatregelen

Ondertussen desinfecteren gemeenten routinematig voertuigen voor openbaar vervoer en andere drukke ruimtes. Woensdag werd de dagelijkse treindienst tussen Istanbul en het Bulgaarse Sofia opgeschort vanwege de angsten van het virus.

De Turkse Staatsspoorwegen (TCDD), de grootste Turkse vliegmaatschappijen Turkish Airlines en Pegasus Airlines hebben allemaal in een persbericht laten weten dat er dagelijks wordt gedesinfecteerd door speciale teams.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here