10 redenen waarom nog snel een last minute naar Turkije boeken een goed idee is!

0
1

Een vakantieland dat veel te bieden heeft, is natuurlijk ideaal om je vrije dagen door te brengen. Turkije is bijvoorbeeld zo’n land waar zon, zee, strand, heerlijk eten, mooie natuur, rijke cultuur en ontspanning allemaal te vinden is. Dit land is zeer divers en de inwoners zijn heel sympathiek, dus je kunt rekenen op een vakantie vol prachtige landschappen, adembenemende kustlijnen en culinaire hoogstandjes. Nog niet overtuigd? In dit artikel geven we 10 redenen waarom je deze zomer nog snel een last minute naar Turkije moet boeken!

1. Van levendige steden tot prachtige landschappen
Turkije is zeer veelzijdig. De landschappen in Turkije zijn prachtig en de natuur leent zich daarom ook zeer goed om te hiken. De hoogste berg van het land is Ararat en is bijvoorbeeld een populaire plek om te beklimmen. Maar de grote steden zijn ook zeker de moeite waard, want Ankara, Bursa en Edirne zijn door hun levendige sfeer zeer gezellig om te verblijven. En wat dacht je van een van de 500 Turkse eilandjes, waar je ultiem kunt ontspannen en genieten van de blauwe zee?

2. Zwarte Zee
Als je in Turkije bent, dan kun je de Zwarte Zee eigenlijk niet overslaan. Er zijn hier namelijk veel leuke havenstadjes te vinden, zoals Amasra en Trabzon. Je kunt er onder andere vogels spotten, raften, een wandelingetje maken en uiteraard heerlijke verse vis eten.

3. Kloosters
In Turkije zijn veel kloosters te vinden, zoals het Deyrulzafaran. Dit Syrisch-Orthodox klooster is in 493 gesticht en is kenmerkend door het warm-gele gesteente. Hierdoor wordt het klooster soms ook het Saffraan klooster genoemd en volgens de overlevering zou er ook daadwerkelijk saffraan zijn gebruikt bij de bouw van het klooster.

4. Pittoreske dorpjes
Ontsnap aan het drukke Istanbul en ga eens langs een Turks dorpje waar je door de bevolking met open armen ontvangen wordt. De kleine dorpjes in Turkije zijn zeer idyllisch te noemen. Safranbolu is bijvoorbeeld een zeer pittoresk dorpje met de kenmerkende huisjes die op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staan. Halfeti is ook een bijzonder dorp, want deze plek staat half onder water! Je kunt in de meeste Turkse dorpen de heerlijkste lokale delicatessen kopen en er heerst vaak een ontspannen sfeertje.

5. Moskeeën
Ruim 96% van de Turkse bevolking is islamitisch, dus vanzelfsprekend zijn er ook veel moskeeën in Turkije te vinden. Deze moskeeën zien er van binnen en buiten uit als echte kunstwerken, dus zijn ze zeker een bezoekje waard. De Sultan Ahmed Moskee of Blauwe Moskee is dan ook een van de populairste bezienswaardigheden in in Istanbul.

6. Kastelen
In Turkije zijn veel kastelen te vinden die uit het Ottomaans, Byzantijns en Seltsjoeken tijdperk stammen. In steden zoals Kizkalesi, Bodrum en Marmaris zijn bijvoorbeeld fraaie kastelen die een prachtig uitzicht bieden over de omgeving.

7. Archeologische bezienswaardigheden
Turkije kent veel archeologische vindplaatsen waar je nog allerlei gebouwen en ruïnes van oude beschavingen kunt bewonderen. Göbeklitepe en Çatalhöyük zijn bijvoorbeeld Neolithische vindplaatsen vol met oude resten uit de steentijd en Aphrodisias laat ruïnes uit de Griekse en Romeinse beschaving zien.

8. Cultuur
Turkije is cultureel gezien zeer interessant vanwege de rijke geschiedenis en de vele eeuwenoude tradities die vandaag de dag nog steeds bestaan. Denk maar bijvoorbeeld aan verschillende Turkse muziek- en dansstijlen, rituelen en gebruiken. Jaarlijks trekken ook duizenden religieuze pelgrims naar de grote en belangrijke moskeeën in Turkije. Verder is dit land ook een broedplaats voor veel dichters, schrijvers en filosofen. Als je een flinke dosis cultuur wilt snuiven, dan moet je dus zeker in Turkije zijn!

9. Istanbul
Istanbul is de grootse stad van Turkije, een van de grootste steden ter wereld en daarom een echte wereldstad. Het bijzondere aan Istanbul is dat de stad door tweeën wordt gespleten door de Bosporus (zeestraat) en dat de stad daardoor op twee werelddelen ligt. East meets West dus! Zowel oosterse als westerse invloeden zie je overal terug in de stad, wat de cultuur erg dynamisch en inspirerend maakt.

10. Culinair genieten
In Turkije is het goed vertoeven als je van heerlijk eten houdt. De Turkse keuken is erg gevarieerd, dus er is voor ieder wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van kebabs, tavuk guvec, pilav, bulgur, sucuk, sarma of baklava? Een ding is zeker: het water zal je in de mond lopen!

Bron: https://www.corendon.nl/lastminutes/turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here