‘Turkse man die mensen in Utrecht neerschoot wilde vrouw vermoorden’

0
1
Turkse man die mensen in Utrecht neerschoot wilde vrouw vermoorden

Turkse man die mensen in Utrecht neerschoot wilde vrouw vermoorden

De 37-jarige in Turkije geboren Gökmen Tanis is door de politie in beeld gebracht als verdachte bij de schietpartij in Utrecht. Daarbij werden 3 mensen gedood en raakten 9 gewond. Er werd rekening gehouden met een terroristisch motief, maar volgens bronnen in Utrecht gaat het verhaal dat hij zijn schoonzus wilde vermoorden. Hierdoor is het motief in de familiesfeer komen te liggen schrijft ook GeenStijl.

Volgens een 21-jarige ooggetuige die in de tram zat waar ‘mogelijke terreurverdachte’ Gökmen Tanis begon te schieten, zou de dader zich op één persoon hebben gericht. “Hij mikte ook op die mensen die die vrouw probeerde te helpen” zegt de getuige tegen het AD.

Gökmen Tanis is vaak in aanraking geweest met justitie. Hij stond de afgelopen jaren meermaals terecht. Onder meer voor het schieten met een vuurwapen en poging tot doodslag, maar ook voor relatief kleine delicten meldt RTV Utrecht.

In december 2013 zou hij met een vuurwapen hebben geschoten in de richting van een flatgebouw in Kanaleneiland. Justitie verdacht hem daarom van poging tot doodslag en/of zware mishandeling. Dat incident is op steenworp afstand van waar vanochtend drie mensen zijn doodgeschoten.

Ook zeer recent stond hij nog voor de rechter omdat hij in 2017 een vrouw zou hebben verkracht. Dat was exact twee weken geleden.

UPDATE: dinsdag 19 maart – Tot nu toe is er uit onderzoek niet gebleken dat er een relatie is tussen de hoofdverdachte van de schietpartij in Utrecht en de slachtoffers. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. Er wordt nog altijd ‘ernstig rekening’ gehouden met een terroristisch motief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here