Elf doden bij crash Turkse privéjet in Iran

0
447
Elf doden bij crash Turkse privéjet in Iran

Elf doden bij crash Turkse privéjet in Iran

Een Turks privévliegtuig, dat vanuit de Verenigde Arabische Emiraten op weg was naar Istanbul, is zondag in het zuidwesten van Iran neergestort. Aan boord zaten volgens de Turkse autoriteiten acht jonge vrouwen die in Dubai een vrijgezellenfeest hadden gevierd, en drie bemanningsleden. De aanstaande bruid, Mina Basaran, plaatste een dag ervoor nog bovenstaande foto van haar zelf en haar zeven vriendinnen op het vrijgezellenfeest in Dubai.

Hun toestel zou tijdens een zware regenbui een berg hebben geraakt en daarna in brand zijn gevlogen. Het vliegtuig stortte neer in het Zagrosgebergte in de buurt van de stad Shahrekord, zo’n 370 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Teheran. In februari stortte in hetzelfde gebergte een vliegtuig neer, waarbij alle 65 inzittenden om het leven kwamen. Ook dat toestel was tegen een berg aan gevlogen.

Reddingswerkers deden er uren over om bij de plek van het ongeluk te komen. Dat kwam door de slechte weersomstandigheden en de ruige, bergachtige omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here