Amerikaanse ambassade Ankara gesloten wegens veiligheidsdreiging

0
81
Amerikaanse ambassade Ankara gesloten wegens veiligheidsdreiging

Amerikaanse ambassade Ankara gesloten wegens veiligheidsdreiging

De Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is vandaag de hele dag gesloten vanwege een veiligheidsdreiging. Dat meldt NU.nl. Ook heeft de Turkse politie in Ankara twaalf verdachten gearresteerd in een onderzoek naar Islamitische Staat. Details over de veiligheidsdreiging werden verder niet gegeven.

Het bureau van de gouverneur van Ankara meldde dat de extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn nadat Amerikaanse inlichtingendiensten erop hadden gewezen dat er een aanval zou kunnen plaatsvinden op de ambassade of op plaatsen waar Amerikanen zijn.

Vandaar dat de ambassade Amerikaanse burgers inlichtte dat het kantoor niet toegankelijk is voor publiek en hen geadviseerd om “niet teveel op te vallen” en grote menigten en het ambassadegebouw te vermijden.

UPDATE 7 maart:
De Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara gaat vandaag, woensdag 7 maart, weer open nadat die maandag was dichtgegaan vanwege een „veiligheidsdreiging.” De ambassade heeft dat dinsdag verklaard. De Turkse politie arresteerde maandag vier Iraniërs die ervan worden verdacht een aanslag voor te bereiden op de ambassade. Of dat de veiligheidsdreiging was waar op werd gereageerd is niet duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here