Frankrijk: “Turkije zal geen lid worden van de Europese Unie”

0
87

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan was gisteren op staatsbezoek in Frankrijk. Daar bracht hij een staatsbezoek aan de Franse president Emmanuel Macron. Tijdens dat bezoek gaf Macron aan dat Turkije geen lid zal worden van de Europese Unie. Ook wees de Franse president Erdogan op de mensenrechtenschendingen in Turkije.

Volgens Elsevier is niet eerder in het bijzijn van de Turkse president zo duidelijk verteld dat het EU-lidmaatschap zo goed als van de baan is. De Fransen voelen meer voor een diepgaand partnerschap tussen EU en Turkije.

Erdogan was over dat partnerschap niet te spreken: ‘We staan al 54 jaar aan de poorten van de EU te wachten. Er is geen land dat minder in de EU hoort dan Turkije, en redenen om geen lid te worden, krijgen we niet’ zei hij volgens Elsevier daar over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here