Stuur antidemocraten van Erdogan terug (COLUMN)

12
16

Enschede/Abraham beth Arsan (COLUMN) – En ja, wij hebben in Nederland een groot probleem. Om met de deur in huis te vallen: een hypothetische voorstelling van zaken om dit probleem in de juiste context te plaatsen. Stel dat er in de Randstad nu een grote groep mensen was die de NSB van weleer nieuwe leven wilden inblazen, voor de voortzetting van de apartheid in Zuid-Afrika zouden demonstreerden en op grote schaal voor de dictatuur van Pinochet zouden stemmen. Ja, aan iedere vergelijking mankeert historisch gezien wel iets, maar in Turkije worden op grote schaal wijken van Koerden gebombardeerd en duizenden academici, journalisten, ambtenaren, alsmede politici aangehouden. Er is absoluut geen persvrijheid meer en er is bij het referendum wel degelijk gefraudeerd.

Toch stemde maar liefst 71% van de Turken in Nederland op een man die al decennia lang bezig is om van Turkije een dictatuur te maken. Het referendum van de afgelopen zondag was de eindsprint in dit proces. Erdogan is nu ook formeel dictator dankzij de stemmen uit Nederland en andere democratische naties in Europa. Dat een grote groep Turken voor de dictatuur stemt, moet bij politici, beleidsmakers en de rest van de maatschappij tot ernstige reacties leiden. Niettemin kwamenen vooral uit Den Haag alleen maar (flauwe) afwijzende, doch zeer diplomatieke reacties. De conclusie is dat Den Haag de ernst van het probleem te weinig inziet. Wat moeten deze politici dan wel doen om deze grote groep antidemocraten een halt toe te roepen? Hierbij een aantal adviezen voor Edith Schippers, die als informateur deze heikele problematiek niet kan en mag passeren in de onderhandelingen met de diverse leiders van een toekomstige regering.

Imams

Ten eerste dient de volgende regering Rutte onmiddellijk een einde maken aan de situatie waarbij honderden imams in Nederland door Turkije en Saoedi-Arabië betaald worden. De imams mogen geen ambtenaren meer zijn voor Erdogan. Zolang deze islamitische voorgangers voor hun hypotheek afhankelijk zijn van lugubere leiders uit het Midden-Oosten, mogen wij niet verwachten dat zij in moskeeën de democratie gaan propageren. Hun rol dient in deze kwestie niet onderschat te worden. Als ambtenaren van Erdogan zijn zij direct verbonden aan de ouders van de groep jongeren die zich in Rotterdam hebben misdragen. De imams geven direct, maar vaak in bedekte termen politieke adviezen en boodschappen aan de bezoekers van de moskeeën. Het zal duidelijk zijn dat de oorsprong van adviezen van de imams doorgaans niet in de Verlichting gezocht moeten worden, maar eerder in Mekka en Konya. De ideeën van de imams zijn in dit kader vaak gruwelijk antiwesters.

Behalve de imams dienen ook moskeebesturen losgerukt worden van de invloeden van Turkse politiek. Moskeebestuurders zijn veelal stuk voor stuk verkapte ambassadeurs voor het regime in Ankara. Dit is niet altijd vrijwillig. Veel bestuursleden durven de opdrachten van de Turkse ambassades niet te negeren. Zij hebben familieleden in Turkije en gaan op vakantie naar hun vaderland. Goede relaties hebben met de ambassade is dan een must en/of komt het goed van pas in Turkije bij zaken doen, of als zich onverhoopt problemen voordoen.

Turkse spionnen

Imams en bestuursleden van moskeeën worden niet alleen betaald en beïnvloed door het ambassadepersoneel, want samen met hen houdt de Turkse inlichtingendienst MIT via ingenieuze operaties al decennialang de Turkse gemeenschap in Nederland en andere Europese landen in de gaten. Onder leiding van Erdogan opereert de MIT bijzonder agressief. Er worden mensen achtervolgd, geïntimideerd, foto’s gemaakt van eventuele tegenstanders van het regime en zelfs telefoonnummers in een database opgeslagen. Deze praktijken zijn onlangs ook door de Duitse inlichtingendienst bevestigd. Een toekomstige regering dient aan deze praktijk een einde te maken. De regering is zelfs verplicht om haar onderdanen te beschermen tegen dergelijke buitenlandse ‘gijzeling’. De AIVD dient de spionnen van de Turkse MIT op te sporen en voor het gerecht slepen en dan uit te wijzen.

Remigratie

Tenslotte is de antidemocratische houding van veel Turken ook van sociale en economische aard. De nieuwe regering dient via een soort (maar wel eerlijk, gerechtvaardigd en vrijwillig) Marshallplan op grote schaal aan de remigratie van Turken mee te werken. Er zijn duizenden (wellicht honderdduizenden) Turken die graag vrijwillig en om verschillende redenen terug willen naar het land waar hun roots liggen. Dit geldt dus niet alleen voor de eerste generatie oudere Turken, want ook de ‘hooligans’ van Rotterdam moeten en mogen van dit plan gebruik maken. Vaak om economische redenen kunnen zij niet terug en blijven gefrustreerd en vaak ziek in de achterstandswijken van Rotterdam en Amsterdam wonen. De nieuwe regering dient remigranten de mogelijkheid te bieden met behoud van uitkering en Nederlandse paspoort of verblijfsvergunning tijdelijk, of voor altijd in Turkije te blijven wonen. Deze manier van economisch royale remigratie is nieuw, maar als het goed wordt uitgevoerd zijn er alleen maar winnaars. Nederland is dan verlost van een grote groep mensen die vaak ziek, gefrustreerd, boos en zeer vijandig staan tegenover de Nederlandse waarden en normen. In eerste instantie zal het Nederland geld kosten, maar uiteindelijk zal na een goede berekening vrijwel zeker blijken dat het de schatkist meer geld gaat opleveren. Zo zullen de remigranten handel gaan drijven met Nederland en stuk voor stuk ambassadeurs worden in Anatolië voor Maxima en Willem Alexander. Eenmaal in Turkije zullen zij Nederland juist gaan waarderen en van onze tulpen en klompen houden. Met een stukje economische zekerheid van Maxima en Willem Alexander zullen zij voor altijd met een glimlach en een vriendelijke knipoog richting Nederland in hun o zo geliefde Turkije blijven wonen.

12 REACTIES

 1. Prima, maar dan wel zonder behoud van uitkering. Want dat moet je verdient hebben! In Turkije krijg je geen rode cent, daar moet je wel voor werken.

 2. Stuur jij eerst maar je eigen SGP gekkies weg. Naar de hemel ofzo, daar schijnen ze een 2e paspoort van te hebben.
  Wie ben jij om anderen het land uit te sturen omdat hun mening of nationaliteit jouw niet bevalt.
  Schandalig dat Turksnieuws meegaat in deze neo-nazi gedachten en dit publiceert.

  De schrijver verdient een jaartje strafkamp waar hij democratisch onderricht moet krijgen in het accepteren van een andere mening en taalkunde, zodat hij de definitie van dictator nogeens keer uitgelegd kan krijgen.

  Schandalig lasterend en misleidend artikel waarbij president Erdo?an en zijn aanhang met NSB-ers, Pinochet en apartheid in Zuid-Afrika worden vergeleken.
  Ik ga hiertegen aangifte doen wegens laster en haatzaaien.

  • Hoewel ik er zeer tegen ben om uitkeringen in te houden, heeft Tan voor de rest gelijk. Bij mijn weten bestaan er in Turkije nauwelijks WW-uitkeringen, kun je van de ene op de andere dag ontslagen worden en als er geen familie en goedwillende buren zijn, liggen de muizen na twee weken dood voor de lege broodkast.
   .
   En wat dat dubbele paspoort betreft wil ik je er op wijzen dat wanneer ik een andere nationaliteit aanneem, ik automatisch mijn Nederlanderschap verlies https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/inhoud/nederlandse-nationaliteit-verliezen
   Dat zelfs 4e generatie Turkse Nederlanders een dubbele nationaliteit bezitten, heeft te maken met verdragen tussen 0031 en 0090. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen en daar is niks neonazistisch aan.
   .
   Abraham bet Arsan en Tan hebben gelijk. Ik kijk reikhalzend uit naar een proces wegens laster en haatzaaien. Veel succes, Gekkie.

  • Dit is een column. Een column is een stukje tekst waarin de schrijver zijn/haar mening uit over een bepaald onderwerp.

   Iemand beschuldigen dat diegene, volgens jou, niet met andere meningen om kan gaan, om vervolgens zelf aangifte te willen doen wegens laster en haat zaaien. Beetje hypocriet, vindt je niet?

  • Laat ik u even uit de droom helpen dat dit in Nederland is en niet in Turkije waar een jaartje strafkamp heel normaal is tegenwoordig , zelfs zonder proces. Wat heden ten dage wordt getoond in Turkije door die vredelievende partij, heeft heel veel weg van bepaalde partijen uit 1938.

 3. Tulpen waren al eerder bekend bij de Turken dwaas. Heel leuk geprobeerd de maatregel maar de Turks-Armeense grens zal hierdoor niet heropend worden. Geef nou maar toe dat de crisis tusen Turkije en Nederland jou als Ansala(of hoe die fucking armeense terreur groep ook heet) lid goed uitkomt. Misschien dat een deel van de Turkse volk in Nederland door al die vijandigheid/turken grappen, beledigingen, vernederingen en na 11 september met de gehele Islamitische wereld stelselmatig als untermenschen te kwalificeert te worden deels zijn verhard. Dit in combinatie met een EU die al te graag zaken met de Akp(Turkse cda dacht men) en Erdogan hebben gedaan om seculiere Turkije te kunnen dwarsbomen. Velen van die Turken in Rotterdam gedragen zich eigenlijk naar de keurslijf wat hun werd omgedaan. Het is ook gek een leider af te vallen die jarenlang door Europa op handen is gedragen en vervolgens tot vijand is verklaard. Succes ermee

 4. Helemaal met je eens.. Die ja stemmers doen allemaal alsof ze slachtoffers zijn hier in Nederland, maar ze doen ook nul komma nul moeite om mee te doen met de maatschappij.. Ze kunnen alleen maar in gebrekkig Nederlands klagen.

 5. >>De EU eiste dat het Turkse leger de seculiere westerse Grondwet niet meer met staatsgrepen zou handhaven. Zo hielp de EU Erdogan met het ombouwen van Turkije naar een islamitische semi-dictatuur.<<

  Kunnen we dit even met hoofdletters op de deur van het EU parlement spijkeren ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here