Moet Nederland verkiezingen organiseren om dictatuur te vestigen? (COLUMN)

0
18

Enschede/Abraham beth Arsan (COLUMN) – In Turkije wordt op 16 april een referendum gehouden om de macht van president Erdogan verder uit te bouwen. Als hij het referendum wint, dan betekent dit feitelijk dat Erdogan formeel dictator wordt. De huidige praktijk leert ons dat hij al een wrede dictator is. In Nederland mogen Turken alvast stemmen voor of tegen Erdogan. De vraag is of Nederland dergelijke verkiezingen niet moet verbieden? Moet Nederland aan het vestigen van een dictatuur in een ander land meewerken? Nee! Nederland dient onmiddellijk te stoppen om de verkiezingen voor het referendum van Erdogan te faciliteren.

Nederland is inderdaad een vrijhaven van vrijheid van meningsuiting en het recht van doen en laten. Een dergelijk verbod lijkt tegen dit principe. Maar de ernstige situatie in Turkije geeft Nederland wel degelijk het recht om de verkiezingen te verbieden. Wij hebben na decennia discussie het recht op euthanasie geregeld, maar iemand helpen om zich voor de trein te gooien, is nog steeds verboden. Dat is namelijk het geval met het referendum in Turkije. Een deel van de Turkse stemmers in Nederland is niet geletterd. Zij krijgen alleen nieuws via de satelliet van Erdogan. Andere kritische media is al maanden niet meer aanwezig in Turkije. Erdogan is de hele dag op alle netten zichtbaar. Hij haalt alles uit de kast om de Turken wijs te maken dat een sprong voor de ‘trein’ de enige juist is. Kortom; het is een vorm van politieke euthanasie voor miljoenen mensen met behulp van een niet gediplomeerd huisarts meester Erdogan.

Het zou Rutte sieren om de lijn Turkije van voor de verkiezingen gewoon door te zetten. Geen ministers hier die de boel komen op stelten te zetten, maar waarom dan wel een ‘feestje’ na de verkiezingen voor Erdogan organiseren? Hiernaast heeft de Nederlandse regering nog een reden om de verkiezingen te verbieden. Een goed deel van de stemmers worden namelijk ook nog op een sluwe manier in moskeeën geronseld. Mensen die vaak niet of nauwelijks geletterd zijn, krijgen via moskeeën te horen dat zij voor Erdogan moeten stemmen. Zij worden met bussen gedirigeerd om vooral JA te stemmen. Het spel van de democratie wordt met voeten betreden om een dictatuur te vestigen aan de buitengrens van Europa en notabene nog steeds kandidaat lid van de EU.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here