Nederlandse politie pakt Turks-Nederlandse journalist op

1
20

fatih

Tijdens politie-acties en arrestaties in de wijk Poelenburg in Zaandam, is maandagavond ook de Turks-Nederlandse journalist Fatih Özyar opgepakt. Özyar, die werkt voor de Turkse krant Sabah, zegt zich als journalist te hebben geïdentificeerd, maar werd desondanks toch opgepakt.

Tegen Het Parool verklaarde de 54-jarige journalist dat hij slechts zijn werk als journalist deed. “Toen ik hoorde dat het weer onrustig was heb ik mijn telefoon gepakt en ben ik er op af gegaan. Ik stond te filmen toen een agent tegen me begon te duwen en te roepen dat het hier geen Turkije was. Hij daagde me uit. Hoezo geen Turkije? Ik ben Nederlander, ik woon hier langer dan ik in Turkije heb gewoond” vertelde hij aan de krant.

Een woordvoerder van de politie stelt dat ongeacht het bezit van een perskaart aanwijzingen van de politie moeten worden opgevolgd. “Ik vind het belachelijk. Is dit nu persvrijheid?”, zegt Özyar op Facebook over de gang van zaken.

1 REACTIE

  1. Wat’ n in- en intriest figuur deze zogenaamde journalist.
    Een kerel op zijn leeftijd zou die fantastische vloggers aan moeten spreken op hun gedrag. In plaats daarvan stoort hij de politie bij hun werkzaamheden.
    En daarna ook nog met veel bombarie aan de Turkse pers grote leugens vertellen over de politie en over de werkelijke gebeurtenissen in Zaandam.
    Wat n treurig persoon. Wat erg dat wij zulke figuren hier in Nederland rond hebben lopen. Fatih ÖZYAR: Ik zal je naam onthouden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here