Turkse regering vindt uitspraken Rutte ongepast

0
12

zmrgst

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een verklaring gereageerd op de uitspraken van premier Mark Rutte over Turkse Nederlanders in het programma Zomergasten. Rutte reageerde in Zomergasten op een filmpje waarin demonstrerende Turkse Nederlanders tegen een NOS-verslaggever zeiden dat hij moest ,,oprotten”. Rutte reageerde fel in het TV programma: “Mijn primaire eerste gevoel is: lazer zelf op. Ga zelf terug naar Turkije. Pleur op”, zei Rutte bij het zien van de beelden.

Turkije vindt de uitspraken ongepast voor een premier en denkt dat de uitspraken misbruikt kunnen worden tegen Turkse Nederlanders. In een tijd dat in Europa de afkeer tegen buitenlanders toeneemt, schaden de uitspraken de gezamenlijke inspanningen om Turkse Nederlanders volledig deel te laten nemen in de maatschappij, aldus de verklaring.

Ook DENK heeft een verklaring uitgebracht n.a.v. de uitspraken van Rutte en die luidt “DENK zal zich blijven verzetten tegen de verrechtsing, verharding en verruwing… Dus ook tegen de Minister-President onwaardige uitspraken van Rutte”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here