Staatspersbureau Turkije publiceert lijst ‘Gülen-organisaties’ in NL

0
10

cosmicus

Het Turkse staatspersbureau staatspersbureau Anadolu Ajansi (AA) heeft een lijst gepubliceerd met organisaties en bedrijven in Nederland die banden zouden hebben met de islamitische geestelijke Fethullah Gülen. Dat schrijft de NOS vandaag.

Volgens de omroep somt het Turkse persbureau een lange lijst met scholen, culturele instellingen, ondernemersverenigingen en andere instellingen op die zouden sympathiseren met de in Turkije verguisde Gülen. De Turkse president houdt Gülen verantwoordelijk voor de mislukte coup van juli en beschouwt hem als een terrorist. De geestelijke woont sinds negentien jaar in de Verenigde Staten.

Ook het Rotterdamse Cosmicuscollege en de Amsterdamse basisscholen De Roos en de Witte Tulp zijn opgenomen in de lijst. Die scholen kwamen de afgelopen dagen in het nieuws omdat veel leerlingen na de zomervakantie niet terugkeerden in de klas. De kinderen zijn door hun ouders van school gehaald omdat de scholen al eerder in verband werden gebracht met de Gülenbeweging.(Bron: NOS)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here