Politie Gaziantep negeerde twee uur voor aanslag waarschuwing over verdachte auto

0
2

ap_16233775004531-b1bd0df8356e45be737a48ea4673ac548bbd0938-s800-c85

Istanbul- Op het moment dat Turksnieuws gisteren berichtte over de verwoestende aanslag op een trouwfeest in de Turkse provincie Gaziantep, waarbij 54 mensen om het leven kwamen, ontbraken nog veel details.

Ondertussen is bekend dat de aanslag werd gepleegd door een twaalf jaar oud kind en dat de slachtoffers overwegend Koerdische vrouwen en kinderen waren. De pro-Koerdische Partij Democratische Volkspartij (HDP) stelde in een verklaring dat de huwelijkspartners waar het feest voor gehouden werd, tot haar leden behoren. Zij overleefden de aanslag overigens, al raakte de bruidegom gewond.

Er zijn vragen gerezen over het handelen van de politie in Gaziantep. Naar verluidt kwam daar twee uur voor de aanslag een waarschuwing binnen over een verdachte auto, die zonder kentekenplaten op weg was naar de regio Sahinbey, waar de aanslag werd gepleegd. De politie negeerde de waarschuwing.

Getuigen verklaarden dat zij na de aanslag twee personen van de plaats delict zagen wegrennen. President Erdogan sprak hier eveneens over in een verklaring. Het is nu uiteraard de vraag of deze twee personen eerder in de verdachte auto zaten, en of zij het kind dat de aanslag pleegde bij het trouwfeest hebben afgeleverd.

Er zijn in Turkije nieuwsberichten verschenen waaruit naar voren komt dat twee personen de bom samen met het kind en een kinderwagen opbliezen, en zich vervolgens uit de voeten maakten.

Istanbul/Peter Edel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here