Terrorisme en verkrachting in Turkse provincie Gaziantep

1
18

antep images

Istanbul- De aan de Syrische grens gelegen Turkse provincie Gaziantep komt regelmatig negatief in het nieuws. Gisteravond werd Turkije opgeschud nadat een zelfmoordterrorist een aanslag op een trouwfeest had gepleegd in de Sahinbey-regio van Gaziantep. Daarbij kwamen volgens de laatste berichten vijftig mensen om het leven en vielen 73 gewonden.

De gouverneur van Gaziantep houdt de Islamitische Staat (IS) verantwoordelijk voor de aanslag. President Erdogan en andere politici van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) denken in dezelfde richting.

Goed mogelijk uiteraard dat IS de aanslag op het geweten heeft. Alleen valt de aard van het doelwit op. De eerste aanslagen van IS in Turkije waren gericht op (Koerdische) socialisten. Vervolgens werd overgeschakeld op buitenlanders, met de kennelijke bedoeling het toerisme naar Turkije te beschadigen. Die intentie leek ook schuil te gaan achter de aanslag op de Atatürk-luchthaven van 28 juni jl.

Het doelwit van de recente aanslag in Gaziantep zou als indicatie begrepen kunnen worden dat IS van strategie veranderd is. Volgens Erdogan tracht IS met deze aanslag verdeeldheid te zaaien tussen in Turkije woonachtige etnische en religieuze bevolkingsgroepen.

Erdogan maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat er naar zijn mening geen verschil bestaat tussen IS, de Koerdische PKK en de beweging rond imam Fethullah Gülen, die volgens hem verantwoordelijk was voor de mislukte staatsgreep van 15 juli.

Baby

Twee dagen voor de aanslag in Gaziantep, kwam de provincie ook al negatief in het nieuws, al ging het toen niet om terrorisme, maar om de verkrachting van een negen maanden (!) oude baby in de Islahiye-regio.

De ouders lieten de zorg over het kind aan een 18-jarige Turkse jongen over toen zij op een nabijgelegen boerderij. Nadat de moeder van de baby terug was gekeerd in de tent waarin het gezin woont, was de jongen verdwenen en constateerde zij tot haar ontsteltenis dat haar kind seksueel was misbruikt. Na een korte speurtocht werd de jongen gearresteerd.

De AKP-politicus Samil Tayyar veroordeelde de verkrachting van de baby in heftige bewoordingen en gebruikte die om het binnen zijn partij levende streven naar een herinvoering van de doodstraf kracht bij te zetten.

Bir Gün

De voor de linkse krant Bir Gün werkzame journalist Hüseyin Simsek berichtte over de verkrachting van de baby, wat hem vervolgens op een serie bedreigingen via de sociale media kwam te staan. Simsek moest onder andere het volgende lezen:

‘De persoon die hier verslag van deed op het Bir Gün genoemde toiletpapier is Hüseyin Simsek.’

‘Deze (Hüseyin Simsek) is een separatistische terrorist. Ik ga hem aangeven.’

‘Het publiek zal beslissen over lynchen. Dit zijn terroristen met een pen.’

‘Man je bent een schurk, je zou niet mogen leven.’

‘Waarom worden dit soort journalisten niet in de gevangenis gegooid.’

‘Dit is geen bedreiging! Onze natie doet wat het zegt. Je hebt je land en natie verraden en daar zal je de prijs voor betalen.’

‘Mag God je vervloeken klootzak. We zullen je niet laten leven! Het is nog niet zeker of je morgen zal meemaken.’

Nogmaals, Hüseyin Simsek deed in Bir Gün verslag van de verkrachting van een negen maanden oude baby…

Istanbul/Peter Edel

1 REACTIE

  1. van terrorisme naar verkrachting.. is gewoon de aandacht van terrorisme weg te halen en focussen op de verkrachting zodat de verkrachtingen van europa die op nr.1 staat in de wereld te verdoezelen.. westerlingen willen liever over Turkse verkrachtingen lezen zodat het lijkt dat het in hun continent mee valt aangezien Turkije dagelijks de aandacht krijgt in hun zion media, dan zal dit snel opgepikt worden.. en de journalisten die hieraan meewerken, zijn natuurlijk de medeplichtigen met het verdoezelen.. in opdracht van.. betaald zionwerk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here